Tipp

A legjobb a legrosszabb ellen? - tipp a másodosztályból

  • varin
megosztom

A Leeds United nincs formában, most azonban simán nyerhetnek a kiesésre esélyes Rotherham ellen.

A címben feltett kérdés talán abból a szempontból jelenleg nem állja meg a helyét, hogy a Rotherham a várakozásokon felül szerepel, ám még így is bravúr lenne, ha sikerülne pontot szerezniük a listavezető Leeds ellen. A két csapatot 29 pont és 20 hely választja el egymástól, a vendégek sikerére mégis egész jó oddsot kapunk.

Pedig a hazaiak most nagyon gyatra formában vannak, november eleje óta egyetlen meccset sikerült megnyerniük, ha pedig azt nézzük, hogy a karácsonyi hajtás kezdete óta hogyan teljesítettek, akkor egy diszkrét 1-0-6-os mérleget látunk, amelyhez húsz bekapott gól is társul. Ne legyünk persze igazságtalanok, a Citytől kapott hetes nem számít ide, viszont az, hogy legutóbb a nagyon gyenge formában lévő és gólínségben szenvedő Brentford is négy rúgott góllal távozott a New York Stadiumból, az már erősnek mondható.

Fotó: Archív

Akad is bőségesen probléma a hazai csapatnál, Paul Warne a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy még az edzések intenzitásából is visszavettek, nehogy valaki megsérüljön a szombati bajnokira, mivel jelen pillanatban több fontos játékos is hiányozni fog.

Hogy mást ne mondjunk, a két kezdő középhátvéd, Semi Ajayi (31/1) és Clark Robertson (17/1) sem bevethető, ahogyan a védekező középpályás, Will Vaulks (29/6), valamint két középpályás, Richie Towell (18/3) és Kyle Vassel (19/0) sem.

Hiányzók a vendégeknél is lesznek, ám Bielsa már eddig is nagyon sokat rotálta csapatát, így talán nem okoz majd problémát, hogy a sárga-kékeknél is kiváltak néhányan. Aki viszont a különbséget jelentheti, az Kiko Casilla, a Real Madridtól megszerzett kapus ugyanis valószínűleg bemutatkozik a bajnokságban, míg a gólfelelős a remek formában lévő Kamer Roofe lesz ismételten.

Nincs jó formában a Leeds, kell nekik a győzelem, hiszen utolsó négy bajnokijukból hármat is elbuktak, ráadásul jövő héten érkezik a Norwich, ami hatalmas rangadónak ígérkezik.

A két csapat augusztusi odavágóján masszív Leeds-dominancia volt, kétszer annyi lövéssel, hét szöglettel és 74%-os labdabirtoklással, a 2-0-s végeredmény pedig ezúttal is reális végeredmény lenne Bielsa tanítványainak.

hatharom.com
Leeds United nyer
bet365 @1.66
[2791669] 2019-01-26 16:00:00 Rotherham United - Leeds Unitedx;
megosztom