Tenisz

Történelmet írhat Babos, erre fogadunk a döntőben - napi tippek az Australian Openre

megosztom

A magyar-francia kettő a Stosur-Zhang duóval néz farkasszemet a pénteki Australian Open női páros döntőjében.

A női párosoknál avatnak először bajnokot a 2019-es Australian Openen, és a legnagyobb örömünkre Babos Tímea ismét ott van a fináléban a francia Kiki Mladenoviccsal karöltve.

A soproni játékos történelmi hőstettre készül, hiszen ő lehet az első magyar teniszező, aki megvédi a Grand Slam-címét.

Ehhez a francia partnerével a Samantha Stosur-Shuai Zhang ausztrál-kínai párost kell legyőzniük.

Babos és Mladenovic ötödik közös GS-döntőjükre készülnek. - Fotó: WTA

Babosék nagyon szépen vették az akadályokat, talán a negyeddöntőben az Atawo-Srebotnik rutinos páros legyőzése jelentette a legnagyobb kihívást, de végül is őket is sikerült két játszmában búcsúztatni. Mint ahogyan az elődöntőben a meglepetésre négy közé jutó Bradyt és Riske-t. A 6-4, 6-2-s végeredmény sima meccsre utal, de egyáltalán nem volt ez annyira egyoldalú, az amerikai páros rettentő kitartóan harcolt, így Baboséknak észnél kellett lenniük.

"Nagyon-nagyon örülök, szerintem magas színvonalú mérkőzést játszottunk. Ők is hasonló stílusban teniszeztek, mint mi. Ma mi voltunk a jobbak.

Örülök ennek, hiszen az egész mérkőzés alatt nagy volt rajtunk a nyomás, többször is nehéz helyzetbe kerültünk. De mindig szépen vissza tudtunk jönni.

Nagyon várjuk az újabb Grand Slam-döntőt. Természetesen készülök már a fináléra és már az azt követő versenyekre is” - olvasható a babostimea.hu-n.

Fogadás a győztesre    
Stosur/Zhang Babos/Mladenovic
2.62 1.44
A fogadóirodáknál a mérkőzés favoritja a magyar-francia páros, de ekkora oddsot az egész tornán egyszer sem kínáltak Babosékra. 

Valóban veszélyes az ausztrál-kínai páros. Stosur mérhetetlen rutinnal rendelkezik és miután hazai teniszező, így a közönség is mögéjük áll majd. Ugyan Zhang kakukktojás abból a szempontból, hogy ő még nem Grand Slam-bajnok, de nagyon jól érzi a párosjátékot és Stosurral jó az összhang köztük. Ezt már láthattuk a tavalyi US Openen is, amikor egészen az elődöntőig meneteltek.

Ott pedig éppen Babosék állították meg őket, méghozzá 6-4, 7-6 arányban. Elég hullámzó volt az a meccs, de alapvetően kijött a két páros közti tudásbeli különbség. 

Azóta még jobb az összhang az ausztrál és a kínai között, tornát is nyertek már együtt, illetve az elmúlt napokban többek között az első kiemelt páros skalpját is levadászták. 

Mire fogadjunk?

Ami megfigyelhető Stosuréknál, hogy idő kell nekik, amíg felveszik a ritmust és megnyugodnak. Az elődöntőben kifejezetten idegesen játszottak és ez egy 1-5-ös hátrányban csúcsosodott ki. A negyeddöntőben szintén már a mérkőzés elején többször bukták az adogatásukat és 3-5-ről kellett kaparniuk. Az első és második körben pedig a nyitófelvonásban összesen 7 szettlabdát kellett hárítaniuk. 

Hasonlóan gyenge kezdés Babosék ellen szinte biztosan nem fér bele, márpedig aligha éppen a döntőt tudják majd nyugodtan indítani. Így adja magát a tipp, hogy a magyar-francia kettőst behúzzuk az első szettre. 

Stosur/Zhang - Babos/Mladenovic
hatharom.com
Első szett nyertese - Babos/Mladenovic
1.53 @    
Fogadási határidő: péntek, 06:00
bet365

 

megosztom