Tenisz

Rizikózunk Nadal és a Federert kiütő Tsitsipas meccsén - napi tippek az Australian Openre

  • Cesc18
megosztom

Csütörtökön a férfiaknál kiderül, hogy az alsó ágról ki jut be a 2019-es Australian Open fináléjába.

Kifejezetten izgalmas párosítás jött össze ebben az elődöntőben, hiszen a veterán, 30. Grand Slam-elődöntőjére készülő Rafa Nadal ellenfele a görögök ifjú titánja, a trónkövetelő Stefanos Tsitsipas lesz. 

12 éve nem volt ennyire fiatal Grand Slam-elődöntős, mint Stefanos Tsitsipas. - Fotó: ATP

A görög csodagyerek egy nagy skalpot már ejtett a tornán, miután a legjobb 16 között 6-7, 7-6, 7-5, 7-6 arányban legyőzte a kétszeres címvédő Roger Federert. Tsitsipas mindenből jelesre vizsgázott azon a meccsen, és a mentális erejét mutatja, hogy egy ilyen emocionális győzelem után a negyeddöntőben is fókuszált tudott lenni. Federer mellett Nikoloz Basilashvili és Roberto Bautista-Agut is rettentően kellemetlen ellenfél volt a görögnek, de mindkét meccset nagyszerűen oldotta meg. 

Nadal teljesen más utat járt be az elődöntőig, amíg Tsitsipas az összes meccsét négy szettben nyerte, addig a mallorcai klasszis szettveszteség nélkül tudta le az eddigi fordulókat. Gyakorlatilag megizzadnia sem kellett, és Párizson kívül régen várhatott már Grand Slam-elődöntőt ennyire fitten.

Fogadás a győztesre    
Stefanos Tsitsipas Rafael Nadal
5.50 1.14

Ami a fogadóirodák oddsait illeti, természetesen Nadal a mérkőzés toronymagas favoritja, de a kezdeti oddsokhoz képest azért közelítettek egymáshoz a felek, hiszen Tsitsipas 6.00 felett nyitott, most viszont már csak 5.50 körül adják. 

Viszonylag kevés dolog szól a görög mellett, de azt mindenféleképpen meglovagolhatja, hogy rajta az égvilágon semmi nyomás nem lesz. Ez rosszul is el tud sülni, de Tsitsipast úgy ismerhettük meg, aki nem elégszik meg az eddig elért eredménnyel és elhiszi azt, hogy Nadalt is le tudja győzni. Juan Martín del Potro óta talán az első olyan fiatal játékos, aki eljut egy Grand Slam-torna hajrájába és mentálisan megvan benne a potenciál, hogy nagy dolgot vigyen véghez. DP 2009-ben ugyanígy 20 évesen a US Openen előbb legyőzte Nadalt, majd a döntőben Federert is. 

Az egyébként éppen egy olyan vereség Nadal karrierjében, ami csúfítja a fiatalok elleni igen impozáns statisztikáját. 

Tudniillik, az Australian Openen 9-0 a mérlege a 21 év alatti játékosok ellen, míg az összes Grand Slamet figyelembe véve 34-3. 

Nadalnak rendben van a formája - bár igazán még nem volt tesztelve -, alapozhat a frissességére és rutinjára is, szóval nagyon nincs miért izgulni, de nyugodt sem lehet, mert Tsitsipas veszélyes ellenfél. 

Tavaly kétszer meccseltek, akkor Barcelonában salakon és Torontóban kemény pályán is 2-0-ra nyert Nadal, viszont Kanadában szettlabdája is volt a görögnek. 

Fogadás szempontjából szerintünk érdemes lehet rizikózni a göröggel, főleg a bet365-nél, ahol már 2-0-nál is nyertes a tippünk. A 35.5-ös under/over határ is alacsonynak tűnik, főleg ha azt vesszük, hogy Tsitsipas eddig mennyire hatékonyan játszott a saját adogatójátékaiban. Szintén látunk fantáziát a 3.5 szett felett tippben is, amire a bet365 kifejezetten magas, 2.10-es oddsot kínál. 

Stefanos Tsitsipas-Rafael Nadal
hatharom.com
Tsitsipas jut tovább
5.50 @    
Fogadási határidő: csütörtök, 09:30
bet365
megosztom