Sportfogadás

Erre a 41.00-es oddsra nem tudunk nemet mondani

megosztom

Tíz év elteltével újra elkapó lehet a Super Bowl legértékesebb játékosa.

Egy-egy fogadóiroda már kijött a Super Bowl MVP oddsokkal, a lista élén pedig nem túl nagy meglepetésre Tom Brady nevét találjuk. A New England Patriots élő legendája már négy alkalommal érdemelte ki ezt az elismerést, és mivel csapata a nagydöntő favoritja, így az lenne a papírforma, ha ismét ő kapná. A második legesélyesebb Jared Goff, majd nagyot ugorva az oddsokban jönnek a többiek. 

Az eddigi 52 Super Bowlból 29-szer irányító kapta meg az MVP-címet. 

Bradyt és Goffot a liga legjobb védőjátékosa, Aaron Donald követi. Donald fantasztikus szezont fut és az elmúlt öt Super Bowlból kétszer is védő nyerte az MVP-címet, ám ez a döntő pontorgiát hozhat, ami erősen rontja a klasszis védőfalember esélyeit. 

A sorban három futó, Todd Gurley, C.J. Anderson és Sony Michel következik. Gurley is olyan név, aki az alapszakasz teljesítménye alapján szóba kerülhetne, viszont Anderson leigazolása óta sokkal halványabb játékot nyújt. Akkor már inkább Michel - ha valaki futóban gondolkozik -, hiszen az újonc RB a rájátszásban 5 TD-nél és 242 yardnál jár, ami egészen parádés. Ugyanakkor futó poszton legutóbb Terrell Davis kapta meg az MVP-címet az 1998-as Super Bowlon. De Davis akkor abszolút kiemelkedett a győztes denveri csapatból. 

A futók után az elkapók jönnek és itt már 40 feletti oddsokkal találkozunk. Ha úgy kalkulálunk, hogy a New England nyer, akkor Julian Edelman jöhet szóba az elkapók közül. A rutinos WR Brady legjobb és legmegbízhatóbb célpontja. Ugyan nem hibák nélkül játszik Edelman, de a Kansas elleni főcsoport-döntőben is láthattuk, hogy a győztes drive-ban hozta magát és két kulcsfontosságú passzt is megszelídített. 

Elkapó legutóbb a 2009-es nagydöntőben kapta meg az MVP-címet, akkor Santonio Holmes díjazták.

 

Holmes akkor győztes TD-t szerzett és összesen 131 yardot jegyzett, ami erős teljesítmény, de nem extra, viszont akkor a Pittsburgh-ből kiemelkedett. 

Edelmannek jó Super Bowl néz ki, hiszen a Los Angeles-i secondary nem tartozik a legfélelmetesebb egységek közé. Brady mellett sem lehetetlenség MVP-címet nyerni, erre pedig Deion Branch a példa, aki Brady irányítása alatt lett a legjobb a 2005-ös Super Bowlon. 

Úgy gondoljuk tehát, ha nem a két irányítóban gondolkozunk, akkor Edelman 41-szeres pénzért jó választás. 

Super Bowl LIII
hatharom.com
MVP - Julian Edelman
41.00 @    
Fogadási határidő: február 4., 00:25
bet365
megosztom