Sportfogadás

Orbitális rekord várható a Super Bowlon

Megduplázhatja a csúcsot az 53. Super Bowl az elemzők szerint.

Zsinórban három szezonban is rekordot döntött az aktuális év Super Bowlja a sportfogadóknál Nevadában, 2018-ban például 158 millió dollár volt a feltett tét a bűnös államban. Ez 20 millióval ugrotta meg az egy évvel korábbit, ám a jelenlegi előrejelzések mintegy 160 milliós további ugrást jósolnak, ami azt jelentheti, hogy az USA minden egyes lakójára jut majd 1 dollárnyi tét.

Fotó: Niners Nation

A VSiN jelentése szerint ez persze teljesen érthető, hiszen amíg egy évvel ezelőtt csupán Las Vegasban lehetett fogadni legálisan a Super Bowlra, addig idén már összesen nyolc államban helyezhetnek el tétet a fogadók. Az oldal jelentése szerint Nevada után New Jersey lesz a legaktívabb fogadók, ahol mintegy százmilliós feltett tét várható az év nagy eseményén.

"Meglátjuk a következő két hétben, hogy mekkora lesz a feltett tét, de az kiválóan látszik, hogy a sportfogadás népszerűsége (vagy legalábbis elfogadottsága) rohamléptekben nő és ez a trend aligha fog lassulni a közeljövőben. A jövő évi, vagyis az 54. Super Bowlra mi úgy véljük, további államokban lesz majd legális a sportfogadás, így a feltett tét egy év múlva ilyenkor akár már 500 millió dollár lehet" - nyilatkozta az oldal szakértője.

Fotó: viewfromvegas.com