La Liga

Keménynek ígérkező meccsen húzunk overt a La Ligában

megosztom

Két pocsék formában lévő együttes, az Eibar és az Espanyol küzd meg a létfontosságú pontokért a fordulózárón.

fotó: Twitter

A La Liga 20. fordulójában a 16. Eibar a 12. helyre visszacsúszott Espanyolt fogadja a rendkívül nehezen bevehető Ipuruai Stadionban. A bukmékerek nagyjából egálra lőtték be az esélyeket, ám az oddsok teljesen elszabadultak - a hazai 2.50-ről 2.05-re, a vendég pedig 2.90-ről 3.75-re változott.

1x2     
Eibar Döntetlen Espanyol
2.05 3.30 3.75

Az Eibar utolsó győzelme, az emlékezetes 3-0-s Real Madrid fölötti diadal még késő novemberben esett. Azon a találkozón aligha látszott, hogy egy kiesés elől menekülő csapat simázza a Bajnokok Ligája-címvédőt, de azóta valami megtört a baszkoknál. Minden sorozatot figyelembe véve már

hét meccs óta nyeretlenek, igaz a Barcelona és a Rayo elleni zakó mellett öt alkalommal döntetlennel zártak.

Saját közönség előtt azért nem lehet nagy panasz, hiszen utóbbi 10 tétmeccsükön csak a Sevilla tudta verni őket és bajnokik tekintetében minden mutatójuk pozitív. Amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az Armeros összecsapásainak 70 százalékán mindkét csapat betalált az Ipuruaiban, így a bukik által 50-50-re belőtt BTTS tartogathat értéket.

A csapat mestere, José Luis Mendilibar az alábbi hangzatos kliséket mondta a csapat helyzetéről. "Nem állunk annyira rosszul, 22 pontunk van és még 22-vel biztosan megmenekülünk. A lényeg, hogy több gólt kéne lőnünk és kevesebbet kapnunk. Jól kell játszanunk, de mindennél fontosabb, hogy nyerjük az ilyen meccseinket."

[2844770] 2019-01-21 21:00:00 Eibar - Espanyolx

Az Espanyol sincs valami tündöklő formában. Főleg idegenben bukdácsolnak - az utóbbi 12 tétmeccsükön csupán egyetlen győzelem jött össze. Az alábbi grafikonon jól szemlélteti a barcelonai csapat kisebb összeomlását, hiszen nem is olyan régen még a dobogón vitézkedtek, ám 

a lejtmenet az utóbbi nyolc bajnokin beszedett hét zakó miatt elég meredekre sikeredett.

 

A csapatok helyezése meccsnapokra bontva. - kék: Espanyol, piros: Eibar
Rubi fiai az egyedül a szinte biztos kieső Huesca otthonából hozták el a három pontot, ráadásul csak azon a meccsen maradt érintetlen a hálójuk. 2019-et valamivel élesebben kezdték és utóbbi három meccsükön hét alkalommal voltak eredményesek, továbbá pozitív felütése lehet a Villarreal elleni kupadiadalnak is.

Espanyol#esp-espanyol#5

Mindent összevetve a beesett Eibar-odds már nem biztos, hogy elég value, így inkább a gólok körül lehet érdemes szétnézni. A korábban említett mutatók alapján az 1.55-ért kínált over 2.0-s ázsiai gólos hendikep jó választás lehet, amelynél csak akkor veszítünk, ha 0 vagy 1 találat esik a meccsen.

 

  • Ázsiai hendikep - Gólok száma - 2.0 felett @1.550   

 

[2844770] 2019-01-21 21:00:00 Eibar - Espanyolx;
megosztom