Tenisz

Izgulni sem kell majd ezért a Nadal-fogadásért? - napi tippek az Australian Openre

  • Cesc18
megosztom

A spanyol klasszis lesimázhatja a Francis Tiafoe elleni negyeddöntőt is.

Kedden az alsó ági negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem Melbourne-ben. Egyik meccsen sem papírforma párosítást láthatunk, hiszen a tavalyi két döntős, Roger Federer és Marin Cilic egyaránt elhasalt az előző körben, így a visszavágójuk helyett két Grand Slam negyeddöntős újonc, a spanyol Roberto Bautista-Agut és a görög Stefanos Tsitsipas harcol meg az elődöntőbe jutásért. A másik negyeddöntőben a 2009-es bajnok Rafa Nadalra az a Francis Tiafoe vár, aki ugyancsak először jár ilyen magasságban egy major tornán. 

Tsitsipas fantasztikus csatában nyer Federer ellen. - Fotó: ABC

Bautista-Agut és Tsitsipas egyaránt óriási meccsen tudta borítani a papírformát a nyolcaddöntőben. Természetesen a görög fiú bravúrja a nagyobb szenzáció, aki a kétszeres címvédő Roger Federert gyűrte le.

Tsitsipas nagyon sok tekintetben megmutatta, hogy a szakma miért gondolja úgy, hogy ő lehet a jövő egyik nagy bajnoka.

Rettentő jó felfogásban állt hozzá a meccshez, tisztelte legendás ellenfelét, de nem mutatott félelmet. Mentálisan erős tudott maradni még akkor is, amikor nagyon nehéz helyzetbe került vagy éppen amikor a győzelem küszöbén állt. Magáért beszél, hogy a 13-11-re elbukott első tie-break után nem roppant össze és három borzasztó kiélezett szettet tudott a maga javára eldönteni. Persze, beszélhetünk arról, hogy Federer nem játszott csúcsformában, de ez semmit nem von le Tsitsipas érdemeiből.

Ami Bautista-Agutot illeti, ő is jelesre vizsgázott Marin Cilic ellen. A spanyolnál ugyanis volt egy gát - kilencből kilenc Grand Slam nyolcaddöntőt bukott el a torna előtt -, amit le kell rombolnia, és ennek megvalósításában, akkor is hinni tudott, amikor a horvát kiegyenlített és a döntő szettre kanyarodtak. Egészen hihetetlen, amit RBA ezen a versenyen eddig véghez vitt, hiszen nemcsak Cilicet, hanem John Millmant és Andy Murrayt is döntő szettben búcsúztatta. 

Fogadás a győztesre    
Roberto Bautista-Agut Stefanos Tsitsipas
2.10 1.72
Fogadási határidő: 02:30

Egyikük sem lesz friss, ez teljesen biztos. Pokolian megharcoltak azért, hogy ideáig eljussanak. Ugyan Tsitsipas nem játszott 5 szettes meccset, de az összes fordulóban veszített szettet és például Federer ellen 4 szett alatt is ugyanannyi időt töltött a pályán, mint RBA 5 szett alatt. Kellett is masszírozni, gyúrni a görög combját. 

Bár a spanyol is első negyeddöntőjére készül, de ő fizikálisan alapból az egyik legjobb a mezőnyben, és az ilyesfajta terheléshez is sokkal jobban hozzá van szokva, mint a fiatal görög. 

Nehéz favoritot megnevezni ezen a meccsen, a bukik egy hajszállal Tsitsipasnak adják a győzelmet, de ez valahol annak is szól, hogy Federert verte. Viszont ez egy merőben más meccs lesz a görögnek, RBA teljesen más stílusban játszik, mint a svájci.

Abban biztosak lehetünk, hogy szívüket, lelküket és utolsó csepp energiájukat is kiteszik majd a pályára. 

Fogadás szempontjából a következő tippekkel lehet érdemes operálni:
 

  • Szettek száma - 3.5 felett @ 1.50    
     
  • Szett hendikep - Bautista-Agut +1.5 @ 1.54    
     
  • Összesített játékok - 38.5 felett @ 1.66    

 

Nadalnak eddig meg sem kellett izzadnia. - Fotó: ABC

A másik negyeddöntőben jóval egyértelműbbek az esélyek. Bár Tiafoe nem kiemeltként fantasztikus menetelést mutat be, de Nadal más kaliber, mint akikkel eddig találkozott. A spanyol ráadásul tökéletes első hetet futott, hiszen négyből négy tükörsima győzelmet aratott, így teljesen frissen vághat neki a hajrának. 

Tiafoe nagyon vagányul áll ehhez az egészhez, bátran játszik és jól üt, ugyanakkor az adogatása már Dimitrov ellen is eléggé döcögött. A második szervái mögött csak 49%-ban tudta megnyerni a pontokat, és az elsők mögötti 69% sem nevezhető túlságosan acélosnak. Nem véletlen, hogy Dimitrov 18 bréklabdát tudott kiharcolni, az már más kérdés, hogy ebből csak 3-at használt ki...

Az amerikainak ez a negyeddöntő egy bónusz lesz a Rod Laveren, eddig is vagányul játszott, szóval aligha éppen most fogja majd vissza magát. Nincs rajta nyomás, vesztenivalója csak Nadalnak van. Ezek mind Tiafoe mellett szólnak, ugyanakkor a mallorcai mögött már olyan rutin van, hogy pontosan tudja, hogy az ilyen meccseket hogyan kell lejátszani. 

Ez újfent egy nagyon sima meccs lehet Nadalnak. Nem látni azt, hogy Tiafoe mivel tudná meccsben tartani magát. 

Francis Tiafoe-Rafael Nadal
hatharom.com
Szett hendikep - Nadal -2.5
1.502 @    
Fogadási határidő: kedd, 10:30


Kattints és játssz!

megosztom