NFL

Bradyék az 53. Super Bowl favoritjai, rekord magasságban a total line

megosztom

Február 3-án Atlantában a New England Patriots és a Los Angeles Rams mérkőzik meg az 53. Super Bowlban.

Kialakult az 53. Super Bowl párosítása. A Los Angeles Rams hosszabbításban 26-23-ra győzte le a New Orleans Saints együttesét, így 17 év után játszhat ismét nagydöntőt az NFL-ben. És ahogyan 2002-ben, úgy most is a New England Patriots lesz a Kosok ellenfele, miután Tom Bradyék ugyancsak hosszabbításban, 37-31 arányban múlták felül a Kansas City Chiefs csapatát. 

A drámai főcsoport-döntők után Vegasban azonnal kijöttek a Super Bowl oddsokkal.

A Rams -1 pontos favoritként nyitott, ám a fogadók pillanatok alatt átfordították az oddsokat és már a Pats számít az esélyesebbnek. Az over/under határt 58 ponton határozták meg, ami rekord a Super Bowlok történetében.

A Patriots-Falcons döntő esetében 57 ponton zárt az összesített ponthatár, a dobogó harmadik fokán pedig 2009-es Colts-Saints döntő áll a maga 56.5 pontos határával. 

A cikk írásának pillanatában, így néznek ki az oddsok és line-ok a   -nél: 

Ez lesz Bill Belichick és Tom Brady kilencedik Super Bowlja, és eddig mindösszesen egyszer fordult elő, hogy Vegasban őket hozták ki underdognak. Legutóbb éppen a 2002-es döntőben, ami a két gigász első közös Super Bowlja volt. Akkor 14 pontos underdognak számított a New England, és az így megkaparintott gyűrűvel kezdődött minden Foxborough-ban. 

Szerinted melyik csapat emelheti fel Atlantában a Vince Lombardi-trófeát?
megosztom