Bundesliga

Nürnbergben kötelező a győzelem Dárdaiéknak

 • gb1
megosztom

A magyar taktikus 50. győzelme dupla pénzt érhet - a tök utolsó Nürnberg otthonából illene három ponttal távozniuk.

- Mit rontottam el, mester? - Semmit, csak nyugodj meg és azt tedd, amit megbeszéltünk. fotó: Twitter

Vasárnap a német főváros egyetlen élvonalbeli csapata, a temérdek magyar szívnek is kedves Hertha BSC is megkezdheti a 2019-es menetelést. Elsőízben a nürnbergi Max-Morlock Stadiumban lépnek pályára a tabella utolsó helyét elfoglaló bajor csapat, azaz a Nürnberg otthonában.

1x2     
Nürnberg Döntetlen Hertha
3.20 3.50 2.20

A berliniek négy ponttal vannak az EL-selejtezőt érő pozíció mögött és az utóbbi években hiába hangoztatta többször Dárdai, hogy a realitás a középmezőny, a közvélemény immár a legjobb 6-7 csapat közé várja őket. "Berlinben általában az idény előtt meghatározzuk a célokat, aztán amikor kicsit jobban megy a csapatnak, mindenki a Bajnokok Ligájáról kezd el beszélni. Ez a játékosokhoz is eljut, és olyankor ahelyett, hogy egyet előre, a drukk hatására két lépcsőt visszalépünk.

Talán elhisszük, hogy jók vagyunk, talán a nyomástól válunk görcsössé, ezt még nem tudtam megfejteni.

- mondta az NSO-nak a Hertha élén 50. győzelmére készülő Dárdai.

A szezon elején ráadásul bombaformában játszottak és sokáig a dobogó környékén tanyáztak, ám az év vége felé leeresztett a társulat. Ez főleg az állandó, több játékost is érintő sérüléshullámnak volt "köszönhető", ám sajnos még most is sokan vannak kényszerpihenőn.

Vasárnapi ellenfelüket, részben ennek köszönhetően is, nem becsülik le a kék-fehérek. Főleg, hogy a feltöltődéssel töltött szünetet követő évkezdő meccseken nem nagyon lehet belőni, hogyan is állnak a csapatok.

Nehéz feladat előtt állunk – kemény meccs lesz sok párharccal. A Nürnbergnek muszáj lesz nekünk esni, de mi készen állunk és be fogjuk gyűjteni a pontokat.

– mondta a Hertha válogatott védője, Plattenhardt.

[2803857] 2019-01-20 15:30:00 Nürnberg - Hertha Berlinx

A Nürnberg jelenleg 11 egységgel csücsül a tabella legalján és egyre inkább érezheti a kiesés szelét. A csapat ugyanis hiába kezdte stabilan a szezont - az első hat meccsen nyolc egységet gyűjtöttek, azóta 

megakadt a szekér és a Der Club 11 találkozó óta nem tudott nyerni a Bundesligában!

Ezt látva nem meglepő, hogy a bajor csapat rendelkezik a liga legrosszabb védelmével és a második legrosszabb támadósorával. A januári transzfer időszakban sem sikerült egy értelmes igazolást sem összehozniuk, így nem kis meglepetés lenne, ha hirtelen feltámadást produkálnának.

Nürnberg#ger-nurnberg#10

Tudtad?
 

 • A Nürnberg az utóbbi négy bajnokiján nem talált be?
   
 • A Nürnberg az utóbbi öt hazai Bundesliga meccsén under 2.5 gól született
   
 • A Nürnberg az utóbbi 7/6 bajnokiján vereséget szenvedett
   
 • A Hertha utóbbi három ligameccsén minimum három találat esett

 

Az oddsmesterek - a tegnapi Lipcse-Dortmundhoz hasonlóan - a szorzók alapján kicsit alábecsülik a vendégeket. Dárdaiáék ezidáig a sereghajtók ellen elég jól szerepeltek, ellenben a Nürnberg a top nyolc csapat ellen hét zakót jegyez. Ilyen oddson (2.20) valójában simán maradt érték a Hertha sikerében, de még ezt bebiztosítva is tisztességes szorzót kapunk az összecsapásra.

 

Hertha nyer - döntetlennél a tét visszajár @1.54    
 

[2803857] 2019-01-20 15:30:00 Nürnberg - Hertha Berlinx;
megosztom