NFL

Íme két-két +EV-s játékos speckó tipp a főcsoport-döntőkre

megosztom

Górcső alá vettük, hogy kik hozhatnak erős vagy éppen gyengébb meccset a vasárnapi főcsoport-döntőkben.

Vasárnap kiderül, hogy mely két csapat jut be a Super Bowlba. Az NFC-ben a New Orleans Saints és a Los Angeles Rams feszül egymásnak, míg az AFC-ben a Kansas City Chiefs és a New England Patriots méri össze a tudását.

Brandin Cooks fogadó yardjai 70.5 alatt @ 1.84    

Cooks klasszis teljesítményt nyújtott az alapszakasz első 11 fordulójában, decemberre fordulva viszont visszaestek a számai. Ez egyrészről betudható Cooper Kupp kidőlésének, másrészről Jared Goff visszafogottabb játékának. Cooks a Dallas ellen sem tudott igazán kiemelkedő játékot hozni, 4 elkapásból 65 yardja volt. Úgy gondolom, hogy a Saints védői, elsősorban Marshon Lattimore is képes lesz limitálni a Los Angeles 12-esét. Egyébként is Todd Gurley-vel a futójáték lesz a kulcs, illetve passzjátéknál inkább Robert Woods lehet a nyerő.

Thomasra karriercsúcsot ért el a Rams elleni alapszakasz meccsen. - Fotó: NFL

Michael Thomas fogadó yardjai 95.5 felett @ 1.83    

Ami a másik oldalt illeti, a passzjátékoknál egyértelműen Michael Thomas lehet Drew Brees legkedveltebb célpontja. Thomas az alapszakaszban éppen a Rams ellen érte el a 211 yardos karriercsúcsát. Sokat nem nagyon tudnak ellene tenni, Marcus Peters egyszerűen kevés ahhoz, hogy limitálja a klasszis elkapót. Ez az egyik legkomolyabb miss match a vendégeknek. Brees pedig nem az az irányító, aki egy ilyen nyerő párharcot ne maxolna ki. A Philadelphia elleni konferencia-elődöntőben is tömte labdával Thomast, aki nem is állt meg 171 yardig. Itt egyébként a yardokra és az elkapásokra egyaránt az overt érdemes húzni, én előbbit választottam. 

bet365

Travis Kelce fogadó yardjai 84.5 alatt @ 1.91    

A parádés szezont futó Travis Kelce ezúttal kevesebb szerephez juthat a Chiefs-Pats AFC döntőben. Ahogyan arról szó esett a két mérkőzés előzetesében, Bill Belichick rendre megpróbálja kivenni az ellenfél legveszélyesebb támadójátékosát. Márpedig a klasszis TE Patrick Mahomes egyik elsődleges célpontja, így a Pats védelme nagy hangsúlyt fektet majd a limitálására. Az alapszakasz meccsükön ezt kiválóan megoldották, akkor Kelce-t 61 yardon tartották. Valami hasonlót várok most is.

James White elkapásainak száma 6.5 felett @ 2.10    

Szintén szó esett róla, hogy a New Englandnél viszont ismét nagyon nagy meccse lehet James White-nak. A 26 éves futó a Chargers elleni elődöntőben is főszerepet játszott, méghozzá az elkapások után szerzett yardokkal. Összesen 17 (!) alkalommal vette célba Tom Brady és ebből 15-ször meg is szelídítette a futó a disznóbőrt. A Pats egyértelműen a rövid passzokra alapozza a játékát, és ehhez tökéletes fegyver lehet White a Kansas ellen is. 

megosztom