Angol foci

Így nem marad sokáig Sarri a Chelsea élén

  • varin

Az olasz mester kivételesen nem angolul nyilatkozott a vereséget követően, és erre jó oka volt.

90 percen keresztül egyetlen kaput eltaláló lövésre volt képes a Chelsea az Arsenal ellen, így az Ágyúsok tulajdonképpen könnyedén győzték le szombat este a városi riválisukat. Noha Maurizio Sarri csapata nagyon jól kezdte a bajnokságot, a Kékek lemaradása immáron 13 pont a Liverpoollal szemben, ráadásul a negyedik helyért is alaposan meg kell majd szenvedniük a remek formában lévő MU és az Arsenal miatt. Érthető módon Sarri mester igen feldúltan kommentálta a szombaton látottakat a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

"Ma szeretnék inkább olaszul nyilatkozni, mert szeretném pontosan átadni a gondolataimat a játékosoknak, és nem szeretnék angolul hibázni" - kezdte meglepő módon mondandóját Sarri.

Valami elképesztően ideges vagyok, mert a vereségünk szinte kizárólag a hozzáállásunk miatt történt. Egy nálunk sokkal elszántabb csapattal találkoztunk, ez pedig teljességgel elfogadhatatlan. Ugyanez volt a Tottenham ellen is, amelyet követően azt hittem, sikerült rendeznünk sorainkat.

Nagyon csalódott vagyok, mert inkább jövök úgy egy sajtótájékoztatóra, hogy azt elemzem, hol hibáztunk a taktikánkban vagy a stratégiánkban, ehelyett viszont úgy tűnik, a játékosok motivációja a legnagyobb problémánk" - mondta Sarri.

Az olasz mester ezt követően még percekig elemezte a helyzetet, kiemelve, hogy ő is hibás, de ezúttal meg kell osztoznia a felelősségen a játékosokkal. A rutinos mester szerint a megoldás az új játékosok érkezése lehet vagy az, ha a kulcsjátékosok hozzáállása gyökeresen megváltozik.

Más kérdés, hogy ilyen helyzetekben azért nem ritka alkalom, hogy a tulajdonos az edző fejét veszi inkább, mintsem kicserélje a teljes csapatot...