Premier League

Erős tippünk van az Arsenal-Chelsea derbire

megosztom

Az Arsenal győzelmi kényszerben lép pályára, a Chelsea-nek már a döntetlen sem lenne rossz eredmény szombaton.

Újabb londoni derbi a PL-ben, ezúttal az Arsenal fogadja a Chelsea-t. - Fotó: Twitter

Igen komoly téttel bíró mérkőzést rendeznek szombat kora este az Emirtes Stadionban, ahol az Arsenal a Chelsea együttesét fogadja. A felek közül a hazaiaknak van több veszítenivalójuk, hiszen mindképp le kellene győzniük a vendégeket, ha csökkenteni akarják hátrányukat velük szemben a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik pozícióért folytatott harcban.

1x2     
Arsenal Döntetlen Chelsea
3.00 3.50 2.30

Merthogy az utóbbi hetekben felemás formában van az Arsenal, hiszen az elmúlt négy bajnokijából csak egyet tudott megnyerni, egyszer döntetlent játszott, míg kétszer kikapott, Liverpoolban például 5-1-re. Emery fiai tehát megtorpantak, pedig most jönnek számukra az igen komoly téttel bíró találkozók, hiszen a Chelsea-t követően pár hét leforgása alatt a két manchesteri óriással is összeméri tudását.

Ami a vendégeket illeti, a Chelsea jó passzban van, utolsó négy bajnokijából hármat behúzott, a maradék egyen pedig döntetlent játszott. Noha elöl nem fickándoznak Sarri csatárai, hátul egyre masszívabb alakulata, ennek köszönhetően jönnek az eredmények.

bet365

Az Ágyúsoknak változtatniuk kell a hozzáállásukon, sokkal élesebbnek kell lenniük a hétvégén, mint az elmúlt hetekben voltak. Azonban ez könnyedén átcsaphat abba, hogy túlpörögnek Emery fiai, ami szabálytalanságokban, büntetőlapokban nyilvánulhat meg.

Az Arsenal játékosaitól ez egyébként sem áll messze, mivel rengeteget szabálytalankodnak, a hatodik helyen tanyáznak a kapott sárga lapokat (40 db-ot kaptak eddig) figyelembe véve a Premier League-ben. Mindezekért főként Szokratisz és Xhaka felelős, akik már egyaránt hétszer kaptak sárgát, de Mustafi hat, Torreira és Guendouzi négy-négy, illetve Bellerín három kapott lapja sem kevés 22 forduló alatt. Ugyanakkor meglepő, de pirosat még nem szereztek a hazaiak az idei PL-ben.

A Chelsea sem, ráadásul jóval kevesebb sárgát, eddig 29-et kapott, ezzel pedig holtversenyben 17. a Tottenhammel. A vendégeknél kevesebbet, mindössze a Manchester City és a Liverpool játékosai kaptak.

Mindezek tükrében nem lenne meglepő, ha az Arsenal játékosai kapnának több büntetőlapot (a sárga egy, a piros két pontot ér, egy játékos maximum három pontot szerezhet) kapnának szombaton, főleg, hogy az a Taylor lesz a játékvezető, aki idén már három bajnokit vezetett az Arsenalnak, és hét sárgát osztott ki a csapatnak, míg a Chelsea-nek egyet, igaz, a Kékek számára csak egy találkozót fújt a sípmester.

Ha pedig az eddig felsorolt tények nem lennének elengedők a fogadásra, akkor érdemes végig pásztázni a felek elmúlt négy egymás elleni találkozóját, amiből háromszor is az Ágyúsok játékosai kaptak több büntetőlapot.

  • Arsenal kap több büntetőlapot @ 2.20    
[2782174] 2019-01-19 18:30:00 Arsenal - Chelseax;

Kattints a képre és már tippelhetsz is!

megosztom