Bundesliga

Rangadóval folytatódik a Bundesliga - ázsiai hendikepes gólszámra fogadunk

  • gb1
megosztom

Szalai Ádám csapata a rekordbajnok Bayern Münchent fogadja és akár meg is lepheti a címvédőt.

A téli szünetet követően - a topligák közül utolsóként - a német élvonalban is folytatódnak a küzdelmek és a 18. fordulóban több remek párosításnak is örvendhetünk.

fotó: hatharom.com

Négy héttel a Frankfurt elleni idegenbeli 3-0-ás sikert követően a bajor sztárcsapat ismét komoly teszttel szembesülhet, hiszen pénteki ellenfele tíz bajnoki óta nem talált legyőzőre. Az oddsmesterek ennek ellenére nem gondolták túl az összecsapást és simán a vendégeket favorizálják, de vajon tényleg ennyire egyértelmű a képlet?

1x2     
Hoffenheim Döntetlen Bayern München
5.75 4.75 1.50

Niko Kovac csapata a kisebb hullámvölgyet - amely majdnem a horvát tréner vesztét jelentette - jól reagálta le, hiszen zsinórban öt bajnoki győzelemmel zárták a 2018-as évet. A Dortmunddal szemben jelenleg hat egység a hátrányuk Lewandowskiéknak, ám egy pénteki sikerrel komoly nyomást helyezhetnek a Darazsakra, akik szombaton a Lipcse otthonában lépnek pályára.

Kovac elmondta, hogy a téli szünet utáni első meccs mindig különleges. 

Sosem tudhatod, hogyan fogsz kezdeni és hol állsz pillanatnyilag.

Tudjuk jól, hogy egy remek, kifejezetten erős ellenfél ellen játszunk, amelynek kiváló edzője van, így biztosan megnehezítik majd a dolgunkat. Nem számítok könnyű meccsre, sőt pont az ellenkezőjére - nagyon nagyon nehéz meccs vár ránk." - sulykolta aggodalmait a 47 éves taktikus.

A 2018/19-es szezon nyitómeccsét Münchenben 3-1-re nyerte a Bayern a sinsheimi gárda ellen, többek közt az alábbi, remekül animált fejesnek köszönhetően.

Sérültek terén nem állnak annyira rosszul a felek - a bajoroknál a régóta kényszerpihenőn lévő Tolisso, illetve a veterán Robben-Ribery duó nem bevethető. Ezáltal a két gyors fiatal, Coman és Gnabry kaphat helyet a kezdőben, a szűrő posztokra pedig a Goretzka-Thiago páros várható Kovac 4-2-3-1-es felállásában.

A Hoffenheimnél Rupp, Nordtveit és Bicakcic biztosan kimarad, a kulcsjátékosok közül pedig Demirbay szerepeltetése kérdéses. Válogatott csatárunk, Szalai Ádám valószínűsíthető, hogy csak a második félidőben juthat majd szóhoz.

[2803850] 2019-01-18 20:30:00 Hoffenheim - Bayern Münchenx

Kovac nem véletlenül hangsúlyozta, hogy milyen nehéz feladat vár rájuk ugyanis a Hoffenheim kilenc hazai meccsen mindössze kilenc gólt kapott és csak két vereséget szenvedett. Szalaiék ráadásul tíz meccs óta veretlenek - igaz az utóbbi hat találkozójuk egyaránt döntetlennel zárult.

A Hoffenheim jelenleg az egyetlen csapat az élvonalban, amely az utóbbi két hazai meccsét megnyerte a Bayern München ellen!

 

Érdemes lehet egy-két meccset várni, hogy pontosabban meg lehessen ítélni, hogyan hatott a szünet a csapatokra.

Bár Münchenben az utóbbi két meccsen megszórták Nagelsmann fiait, a Rhein-Neckar Arena közönsége előtt nem nagyon szoktak sziporkázni a Bőrnadrágosok. Az utóbbi tíz sinsheimi meccsükből csak egyszer ment 3.5 fölé a gólszám, sőt Lewandowskiék az utóbbi két szereplésükön még gólt sem tudtak szerezni.

[2803850] 2019-01-18 20:30:00 Hoffenheim - Bayern Münchenx;10

Ezúttal azért nem hinnénk, hogy gól nélkül maradna a Bayern, hiszen meccseik 94 százalékán betaláltak a bajnokságban, de a növekvő nyomás könnyen rárakhatja bélyegét a meccsre. A bukik oddsai sem véletlenek, mivel Kovac csapata rendelkezik a legjobb idegenbeli mutatóval a ligában, de mi a nyeretésük helyett erre a majdnem azonos szorzón kínált ázsiai gólszámra fogadunk. 

 

Ázsiai hendikep - 4.0 gól alatt @1.48    

 

[2803850] 2019-01-18 20:30:00 Hoffenheim - Bayern Münchenx;
268479
megosztom