Tenisz

Könnyű profitot hozhat a moszkvai srác - napi tippek az Australian Oprenre

  • Cesc18
megosztom

David Goffin és Daniil Medvedev összecsapásából húznánk hasznot az Australian Open szombati játéknapján.

Szombaton pont kerül a harmadik körös küzdelmek végére Melbourne-ben és kialakul a legjobb 16 mezőnye. A felső ágon elsősorban a világelső Novak Djokovics és a vb-címvédő Alexander Zverev vannak fókuszban, ami teljesen érthető, viszont mi felhívnánk a figyelmet a 15. kiemelt Daniil Medvedevre, aki tavaly az egyik legtöbbet előrelépő játékos volt, a héten pedig egyelőre radar alatt tükörsimán vette az akadályokat. 

Első két meccsét könnyedén pipálta ki Medvedvev. - Fotó: ATP

A 22 éves orosz akár még a torna meglepetésembere is lehet. Viszonylag keveset beszélnek róla, pedig Zverevhez, Stefanos Tsitsipashoz vagy éppen Dennis Shapovalovhoz hasonlóan ő is hatalmas tehetségnek számít, aki ráadásul már bizonyított a profik között. 

Egy brisbane-i döntővel hangolt az Australian Openre, ahol egyelőre megizzasztani sem tudták. A trükkös ellenfélnek számító Lloyd Harrisen 6-1, 6-2, 6-1-gyel gázolt át, míg a szívós Ryan Harrisont 6-3, 6-3, 6-3-mal mosta le a pályáról. 

Iszonyatosan értékes tud lenni két ilyen sima győzelem egy Grand Slam elején, főleg miután az első meccsét nagy hőségben kényszerült játszani. Összesen mindössze 3 óra 20 percet töltött eddig a pályán, szóval mondhatjuk, hogy igen energiatakarékosan jutott el idáig. 

Fogadás a győztesre    
David Goffin Daniil Medvedev
2.75 1.46

A 32 között David Goffin személyében már egy neves kiemelt lesz az ellenfele, azonban, mint látható, hiába a belga rendelkezik jobb eredményekkel, a fogadóirodák az oroszt favorizálják. 

A két teniszezőnek ugyanis ellentétesen sikerült a 2018-as éve.

Amíg Goffin a karriercsúcsot jelentő 7. helyről a top 20-ból is kicsúszott, addig Medvedev a 65. helyről jött be a legjobb 20 közé a világranglistán.

A belga visszaesésében nagyban közrejátszottak a sérülések, ugyanis a szezon első felében egy bizarr szemsérülés hátráltatta, míg a második felében a jobb könyöke rakoncátlankodott, ami miatt októberben véget is ért számára a szezon. 

Goffin tehát a játékát próbálja újra felépíteni és magas szintre felhozni, de ez nyilván nem megy egyik pillanatról a másikra. Az AO előtt Dohában vereséggel nyitott, és egyelőre Melbourne-ben sem annyira meggyőző. Ugyan a salakos Christian Garint könnyedén elintézte, Marius Copil ellen viszont keményen meg kellett harcolnia a továbbjutásért. 

Medvedev szervája eddig nagyon stabilan működött, fogadóként pedig kellő nyomást tudott tenni az ellenfeleire. Az adogatójátékát egyszer sem veszítette el, ugyanakkor csinált 12 bréket. Goffinnak is nehéz lesz fogadóként hatékonyan játszani, mert az orosznak komoly fegyvere a szervája, ráadásul a borítás is elég gyors. 

Abszolút Medvedevet tartjuk a mérkőzés favoritjának, és ha olyan koncentráltan játszik, mint eddig, akkor még az újabb 3-0-s sikerét sem zárnánk ki - erre az opcióra 3.20-as oddsot kapunk, míg a -1.5-ös szett hendikepre 1.85-öt. 

David Goffin-Daniil Medvedev
hatharom.com
Szett hendikep - Medvedev -1.5
1.85 @    
Fogadási határidő: szombat, 2:30

Kattints és játssz!

megosztom