Tenisz

Nadal újabb ausztrált fektethet két vállra - napi tippek az Australian Oprenre

megosztom

A világranglista-második spanyol sorozatban harmadszor találkozik hazai játékossal - ismét 3-0-al veszi az akadályt?

Pénteken megkezdődnek a harmadik körös küzdelmek Melbourne-ben, méghozzá az alsó ági összecsapásokkal. A három legnagyobb sztárra, Roger Federerre, Rafael Nadalra és Marin Cilicre egyaránt trükkös ellenfél vár.

Nadal két sima győzelemmel jutott a 32 közé. - Fotó: ATP

Papíron talán a világranglista-második spanyolnak lehet a legkönnyebb dolga, annak ellenére, hogy Alex De Minaur személyében egy friss ATP-tornagyőztessel találkozik majd. 

Az ifjú ausztrál harcos a múlt héten Sydney-ben hódította el karrierje első trófeáját, azonban ez a menetelés most üthet vissza. Az esőzések miatt szombaton kellett lejátszania a döntő mellett az elődöntős meccsét is, majd hétfőn már Melbourne-ben volt jelenése. 

Ennyire a szezon elején egy ilyen menetelés a Grand Slam első hetében még nem feltétlenül éreztetheti a hatását, viszont miután az előző körben váratlanul nagy csatára kényszerült Henri Laaksonen ellen, ez így már sok lehet. 

4 órát töltött a pályán De Minaur, és nem csak mentálisan, hanem fizikálisan is nagyon kemény meccset vívott. 

Ezek után kellene topformában játszania Nadal ellen, aki viszont két energiatakarékos mérkőzésen van túl. Az első körben 2 óra 17 perc alatt elintézte James Duckworth-öt, majd a második körben egy újabb ausztrál, Matthew Ebden volt az áldozata, akit ugyancsak 2 óra játék után 3-0-ra vert. 

Egyelőre nagyon meggyőző Nadal játéka, nem hagyta érvényesülni a hazai közönség támogatását élvező aussie srácokat. 

De Minaur keményebb falat lehetne, mint Duckworth vagy Ebden voltak, azonban ehhez sokkal simábban kellett volna eljutnia idáig. 

Tavaly Wimbledonban ugyanígy a harmadik körben találkoztak, De Minaur akkor is két izzadós meccs után állt ki Nadal ellen és sok mindenre így nem is volt képes. Elég simán, 6-1, 6-2, 6-4 arányban kikapott a spanyoltól. 

Most a hazai közönség támogatásából sokat meríthet, az önbizalma is az egekben, viszont nem sok olyan fegyvere van, amivel Nadalt zavarba hozhatja. A türelmes tenisz sok mindenki ellen nyerő taktika, de tudjuk jól, hogy a mallorcai sem az a kapkodós fajta. 

Úgy véljük, hogy Nadalnak ez egy újabb 3-0-s győzelem lesz, amire a Pinnacle-nél különösen jó, 1.80-as oddson fogadhatunk - más irodákban 1.60 alatt mérik. 

Alex De Minaur-Rafael Nadal
hatharom.com
Szett hendikep - Nadal -2.5
1.80 @    
Fogadási határidő: péntek, 09:00

Kattints és játssz!

megosztom