NFL

Következik az év napja a tojáslabda-ligában!

megosztom

A Super Bowl is nagy buli, de a most vasárnapi móka még jobb az Egyesült Államokban.

Ha van mentesítő körülmény a hétfői munkavégzés alól, az alighanem a Super Bowl, amelyet két hét múlva rendeznek meg Atlantában. Az NFL-fanatikusok azonban még a döntőnél is jobban várják a két "elődöntőt", amelyre vasárnap kerül sor, hiszen ekkor két szenzációsan jó meccs kerül megrendezésre egymás után. A Covers összeszedett néhány fontos érvet amellett, hogy miért is a két főcsoportdöntő a sportág igazi ünnepe és nem pedig az SB.

Fotó: Archív

Két meccs

Mi a jobb az egy meccsnél? A kettő. Persze a második magyar idő szerint majdnem 1 órakor kezdődik, ami kvalifikál egy jól irányzott hétfői szabadságra, de a liga négy legjobb csapata feszül egymásnak, olyan nagyágyúk, mint Brady vagy Brees és olyan tehetségek, mint Goff vagy Mahomes. És talán most még a labdákat sem fogja senki leereszteni...

Nincs bye week

Ugyan a vasárnapi meccsek és a Super Bowl között találunk még egy Pro Bowlt, de az valószínűleg az összes sportág közül az egyik legérdektelenebb mérkőzés, állítólag az NFL-fanok erre az időpontra időzítik az évi egy kötelező nyálfilmet a párjukkal valamelyik multiplexbe. Az SB-re tehát két hetet kell várni, ami pokolian sok, míg a mostani két meccs esetében szünet nélkül kapjuk a dózist.

Jobb line-ok

A tömeg sokkal könnyebben tudja mozgatni egy olyan mérkőzés oddsait, amely nincs annyira a fókuszban, mint a Super Bowl. Az SB esetében bevett szokás, hogy a két hét elején még alig-alig igazítanak a line-okon, míg a főcsoportdöntők esetében már lényegesen nagyobb szava van a tömegnek. Márpedig tudjuk jól, ha a tömeg irreálisan eltol egy line-t valamelyik irányba, akkor jöhetnek a smart fogadók és megtehetik value fogadásaikat. Ez most is sokkal könnyebb lesz, hiszen a határok ide-oda mozognak.

Nincs félidei műsor

A halftime show mindenképpen bajos. Ha szereted, akkor felejtsd el, hogy kimész a hűtőhöz két sörért, netán elintézed kisebb-nagyobb dolgaidat is, mert lemaradsz néhány érdekes előadásról. Nagyon sokan például erre az időpontra időzítik a legjobb és legérdekesebb reklámjaikat, amely egy külön tanulmány a marketingszakma és a bacontől tocsogó hamburgerek szerelmeseinek.

Ha pedig nem szereted, akkor az a 30 perc, amíg random sztárok bohóckodnak a szent gyepen, igazi kínszenvedés, amely közben elgondolkozol, hogy az akasztásos halál fájdalmasabb vagy inkább felvágod az ereidet egy vajkenő késsel. Nos, vasárnap ilyen baromságokkal nem kell foglalkozni.

A divatszurkolók, illetéktelen személyek még alszanak

Drágám, mi az a kék vonal a füvön, azt ők is látják? Úristen, ez az ütközés nem fájt nekik? De akkor ez a sport csak annyi, hogy 22 nagy benga feka egymásnak megy és püfölik egymást, igaz? Nem kapcsolhatnánk át az Esmeraldára, itt a 3 órából csak 5 percet fociznak. Drááágáááám, vidd már le a szemetet, hajnali 2 óra van, ez a legjobb időpont rá!!!

Tovább is van, mondjam még?

+1 érvként felhozhatjuk, amely ránk nem vonatkozik, de azért a Covers felhozta, nevezetesen, hogy ilyenkor a sportbárok sem olyan telítettek, könnyebb asztalt foglalni és a bukmékereknél sem állnak annyian sorban.

De foglalkozzunk kicsit a lényegi résszel is, hiszen az elmúlt napokban igencsak nagy módosulások voltak a szorzókban. A fogadók például úgy tűnik, hogy inkább a Rams és a Chiefs gárdáját favorizálják, hiszen az LA szorzója öt századot, a Kansasé pedig három századot csökkent. Ennél is fontosabb viszont az, hogy a korábbi 57-es határ helyett már csak 55.5-ön fogadhatunk a pontok számára a Pats meccsén, amely köszönhető annak, hogy vasárnapra ítéletidőt mondanak az Arrowheadbe.

Természetesen vasárnap bővebb beharangozóval és tippekkel jelentkezünk a két csatára, a főnökömnek pedig innen üzenném, hogy hétfő reggel ne számítson rám, mert ez baromira jó kis éjszaka lesz!

Covers
megosztom