Australian Open

Mire megy Fucsovics a 11. kiemelt ellen? - akad egy tippötletünk!

  • Cesc18
megosztom

A magyar játékos csütörtök hajnalban a horvát Borna Coric ellen lép pályára az Australian Open második fordulójában.

Sajnos Babos Tímeának nem sikerült borítania a papírformát Sloane Stephens ellen, így egyesben Fucsovics Mártonért szoríthatunk még, aki csütörtök hajnalban a 11. kiemelt Borna Coriccsal méri össze a tudását a Melbourne Park 3-as számú pályáján. 

Fucsovics az első fordulóban négy szettben verte spanyol ellenfelét. - Fotó: MTI

Fucsovics az első körben egy "gyilkos" meccset nyert meg Albert Ramos-Vinolas ellen. Nem is feltétlenül a spanyol ellenfele jelentette a kihívást, sokkal inkább a pokoli forróság, hiszen éppen a legnagyobb melegben, 35-36 fokban léptek pályára. 

"Nagyon rosszul éreztem magam az első három szettben. Az első kettőben még frissebb voltam, a harmadik közepétől tényleg szinte a halálomon voltam. Ilyen körülmények között nem lehet élvezni a teniszt. Azért valamilyen szinten a tenisz dönt, hogy ki milyen jól játszik, de itt inkább az, ki éli túl a következő hosszú labdamenetet." - mondta Marci az Origónak, illetve kitért a Coric elleni ütközetre:

Jól ismerjük egymást, párszor edzettünk együtt.Tudom, hogy nagyon keményen üt, nagyon stabil hátulról, jól szervál, talán nincs is gyenge pontja, de nem fogok félni ellene. Remélem, hogy egy nagy pályán lesz a meccsünk, és sok magyar szurkoló lesz ott.

Magyar szurkolókból nincs hiány Melbourne-ben, Fucsovics a Ramos elleni meccsén is komoly biztatást kapott a nézőtérről. 

Fogadás a győztesre    
Borna Coric Fucsovics Márton
1.33 3.40
Fogadási határidő: csütörtök, 2:30

Coric komoly szintugrás a spanyolhoz képest, hiszen a fiatal horvát már a top 10 kapuján kopogtat és az előző szezonban egyértelműen fejlődést mutatott. Az előrelépés nagyban annak köszönhető, hogy 2018-ban egy minőségi csapattal kezdett el készülni. 

Melbourne a korábbi években nem sok jóval kecsegtetett Coric számára, hiszen az idei kiírásnak úgy vágott neki, hogy előtte négyből négyszer hasalt el az első körben. Kedden ezúttal sikerrel vette a nyitómeccsét, méghozzá a vártnál sokkal simábban. Mindösszesen 2 óra elegendő volt, hogy 6-1, 6-4, 6-4-re verje Steve Darcist. A meccsével kapcsolatban, amit mindenféleképpen ki kell emelni, az az adogatása: 

Bréket nem engedett, az első szervák után 84%-ban megnyerte a pontokat és összesen 16 ászt is bevarázsolt. 

Azt mondta Coric, hogy a szervája soha életében nem működött még ennyire jól.

Ez Fucsovicsnak nem túl jó hír, hiszen Corcinak alapvetően nem az adogatása az erőssége, hanem a stabil alapvonaljátéka és a szívóssága. 

Az biztos, hogy Fucsovicsnak a legjobbját kell a pályára tennie, ha meccsben akar lenni. Borzasztó nehéz lesz fogást találnia a horváton, miközben Coric fogadóként folyamatosan nyomás alá próbálja majd helyezni. 

Fogadás szempontjából a    által 1.70-ért kínált Coric -4.5-ös game hendikep tippel szemezünk, ugyanis véleményünk szerint erősen benne van egy olyan szett, amit a horvát nagy különbséggel húz majd be, az pedig jó alapja lehet ennek a hendinek. 

Mit gondoltok az említett tippről, illetve szerintetek, mire érheti meg fogadni?

Kattints és játssz!

megosztom