Australian Open

Tippötletek Babos meccsére

  • Cesc18
megosztom

A magyar játékos az amerikai Sloane Stephensszel csap össze szerda hajnalban Melbourne-ben.

Mindkét magyar játékos sikerrel vette az első körös akadályt Melbourne-ben. Szerdán Babos Timi lép pályára, méghozzá az Australian Open legnagyobb arénájában, a Rod Laveren. Ez természetesen azt is jelenti, hogy Babossal szemben egy sztárjátékos, név szerint Sloane Stephens áll majd, aki 2017-ben elhódította a US Open trófeáját. 

Babos megizzaszthatja egykori párospartnerét. - Fotó: Getty Images

A magyar játékos az első körben 7-6, 7-6-tal jutott tovább Ons Jabeur ellen. Pokolian nagyot küzdött Babos, nem csak ellenfelével, hanem a körülményekkel is. 

Mindenért meg kellett küzdeni: nehéz körülmények között játszottunk, meleg volt, „szállt” a labda. Persze ez volt a helyzet a többi pályán is. Ez egy nagyon értékes győzelem, küzdöttem, akartam. Nem játszottam a legjobb teniszemet, de nem számított, mert pozitív tudtam maradni.

"Az ellenfelemnek volt több esélye az első szettben, mégis nyugodt maradtam, higgadtam játszottam. A második játszmában volt egy olyan játék, amikor minden megfordult, ellenfelem egyre jobban teniszezett. Én pedig izgultam. De összeszedtem magam. Összességében büszke vagyok erre a győzelemre, hiszen nem a legjobb játékommal sikerülni győzni! Elsősorban a mentalitásommal és a hozzáállásommal lehetek elégedett. Várom a következő mérkőzést Sloane ellen” - olvasható a babostimea.hu-n. 

Fogadás a győztesre    
Sloane Stephens Babos Tímea
1.14 5.50
Fogadási határidő: szerda, 1:00

A Stephens elleni mérkőzésének egyik érdekessége, hogy a két hölgy a juniorok között párosban igazi gigászi duónak számított, hiszen még 2010-ben a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen sem találtak legyőzőre. 

A profik között Stephens fut eredményesebb karriert, mint említettük, már Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát és jelenleg a világranglistán az ötödik helyen rangsorolják - de egy kiemelkedő melbourne-i szerepléssel, akár a világelsőséget is megkaparinthatja. 

bet365

Az oddsok alapján is látható, hogy az amerikai a találkozó favoritja, azonban nagy hiba lenne Babost leírni. Tény, hogy nincs élete formájában, de ezen a meccsen semmi nyomás nem lesz rajta, ezt pedig meglovagolhatja és emelhet a játéka színvonalán. Annyira pokolian meleg sem lesz, mint hétfőn, ami szintén kedvező a számára. 

Szereti Babos az ilyen meccseket, amikor egy GS-en nagy pályán underdogként játszhat. Emlékezhetünk, hogy Halepet, Sharapovát és Wozniackit is izzasztotta már meg ilyen helyzetben.
 

Tippötletek:

  • Stephens nyer és 18.5 játék felett @ 1.85    ​
  • Babos +5.5 game hc. @ 1.83    

 

Szerinted mi a legjobb tipp Babos meccsére?

 

megosztom