Férfi kézi-vb 2019

Mire megy a magyar csapat legjobb támadója nélkül?

megosztom

Sorsdöntő meccs vár a magyar csapatra szerdán Egyiptom ellen, ám Balogh Zsolt nélkül megizzadhatunk az afrikai gárda ellen.

Fotó: Magyar kézilabda-válogatott/facebook

Kedden látott napvilágot a hír, miszerint a Katar ellen mérkőzésen bokasérülést szenvedő Balogh Zsolt rehabilitáció céljából hazautazott Szegedre, így a balkezes átlövő a csoportkör hátralévő két mérkőzésén nem áll majd a nemzeti csapat rendelkezésére. Balogh kiválása azért is érintheti érzékenyen a válogatottat, mert a vb-n eddig a csapat legjobbja volt támadásban.

1x2      
Magyarország Döntetlen Egyiptom
1.36 11.00 4.30

A magyar válogatott számára igazából csak most kezdődik a vb, az Egyiptom elleni - továbbjutás szempontjából igen fontos - derbi után jönnek a skandináv csapatok elleni rangadók.

Az biztos, hogy Balogh a csoportmérkőzéseken már nem lép parkettre, a középdöntős szereplése pedig egyelőre még kérdés.

 

Balogh kiválása komoly érvágás lehet, hiszen a két és fél meccsen idáig 18 gólt szerzett és megannyi gólpasszt is kiosztott. A támadójátékunkban megkerülhetetlen a szerepe, így nagy kérdés, hogy miként tudja megoldani az átlövő kiválását a gárda.

A szerdán este 18 órakor megrendezésre kerülő Egyiptom elleni meccsen egyébként komoly favoritnak számít a válogatott, hiszen az Unibet 1.33-as szorzót kínál a mieink sikerére, míg az afrikai együttes győzelme közel ötszörös pénzt fizet.

A hendikep határokat -/+3.5 gólon húzták meg a bukik, a gólok számát illetően pedig +/-51.5 gólon áll a line.

Egyiptom ellen utoljára 2017 januárjában egy felkészülési meccsen játszottunk, akkor 32-26-os győzelmet arattunk.

Katar ellen remek produkciót mutatott a magyar válogatott, hasonló performanszra pedig szükség lesz Egyiptom ellen is. A észak-afrikaiaknak több figyelemreméltó eredményük is van a közelmúltból, nem lehet őket lebecsülni, a nyitókörben a svédek ellen csupán három góllal maradtak alul.

A magyar csapat eddigi három mérkőzése közül kétszer átlépte a 30 lőtt gólos határt, a 4. meccsre azonban ennél alacsonyabbra szabták meg a határokat a bukmékerek.

Egyiptom még senkitől nem kapott 29 gólt és bizony nagy kérdés, hogy Balogh nélkül milyen hatékonysággal működik majd a támadójátékunk.

 

Ti mit vártok a meccstől és a magyar csapattól?
Gólok száma a hazai csapatnál    
27.5 felett 27.5 alatt
2.00 1.76
Fogadási határidő: szerda 18:00

megosztom