Australian Open

Bombaerős szett over tippünk van a harmadik játéknapra

megosztom

Akár 5 szettes thrillerbe is torkollhat Radu Albot és Fernando Verdasco második körös összecsapása az Australian Openen.

Szerdán megkezdődnek a második körös küzdelmek Melbourne-ben, a férfiaknál az alsó ági összecsapások lesznek terítéken, tehát a legnagyobb sztárok közül Rafa Nadalt, Roger Federert és Marin Cilicet láthatjuk. Rajtuk kívül még további 10 kiemelt játékos lép pályára, és bizony többükre igen kemény meccs vár. Első blikkre talán nem Radu Albot nevét említené az ember, mint veszélyes ellenfél, pedig a moldáv teniszező okozhat kellemetlen perceket a 26. kiemelt Fernando Verdascónak. 

Verdascónak meggyűlhet a baja a moldáv ellenfelével. - Fotó: ATP

Albot épphogy befér a top 100-ba a világranglistán, de ez nem azt jelenti, hogy a spanyol félvállról vehetné. A 29 éves moldáv ugyanis az elmúlt két szezonban a Grand Slam-tornákra mindig összekapta magát és rendre megnehezítette az ellenfelei dolgát. Nem ismer elveszett meccset, mindig az utolsókig harcol. Emlékezhetünk, hogy tavaly Fucsovics ellen sem adta fel, hiába vezetett a magyar 2-0-ra. 

Albot az elmúlt három szezonban 17 Grand Slam-meccset játszott és ebből 15 (!) alkalommal 4 vagy 5 szettben dőlt el a győztes kiléte. Szintén beszédes, hogy a 17-ből 13-szor underdognak tartották és csak 2-szer kapott ki 3-0-ra. 

A két ilyen veresége közül ráadásul az egyiket úgy szenvedte el, hogy két 5 szettes meccs után fáradtan állt ki a harmadik körben. 

Természetesen hétfőn is egy 4 szettes meccsel kezdett - szolid underdogként 3-6, 6-3, 6-4, 6-2-re nyert az amerikai Michael Mmoh ellen. 

Verdasco ellen már jóval komolyabb underdognak tartják, ráadásul kúszik is felfelé a szorzója és már 4.85-ért mérik a továbbjutását. 

A rutinos spanyol jól kezdett, viszonylag kevés időt töltve a nagy hőségben 7-6, 6-3, 6-3-ra verte Miomir Kecmanovicot. Ebből kiindulva akár 3-0-ra is húzhatnánk Albot ellen, de Verdasco nem arról híres, hogy sorozatban tudná hozni a szettveszteség nélküli győzelmeket. 

Az elmúlt 35 Grand Slam-versenyén mindösszesen egyszer, a 2016-os Roland Garroson fordult elő, hogy az első és második körben egyaránt 3-0-ra tudott nyerni. Ausztráliában erre legutóbb csúcsformájában, 2009-ben volt képes. 

Mindkét játékosnál elég erős statisztika szól amellett, hogy ez a mérkőzés aligha 3 szettben dől majd el. 

A tornán eddig 1 olyan meccs volt, ahol a srácok elmentek az újonnan bevezetett szuper rövidítésig - döntő szett tie break, ahol 7 pont helyett 10-ig tart a küzdelem. Ismerve a két játékost, akár Albot és Verdasco is kimaxolhatja a meccset, a bet365-nél pedig fogadhatunk is erre, méghozzá 17.00-es oddson. 

Radu Albot-Fernando Verdasco
hatharom.com
Szettek száma - 3.5 felett
1.83 @    
Fogadási határidő: szerda, 2:30

Kattints és játssz!

megosztom