Ligue 1

Közel háromszoros oddson nyeretjük a PSG-t

megosztom

A Guingamp elleni hét közbeni kudarcot gyorsan feledtetheti a PSG, hiszen újra egy sereghajtó csapat ellen lép pályára.

Kissé megingott a Tuchel-gépezet. fotó: archív

A francia élvonalt komoly előnnyel vezető Paris Saint-Germain a kiesés elől menekülő Amiens otthonában lép pályára szombaton 17 órától. Neymarék ezúttal is toronymagas esélyesként érkeznek és próbálnak meg visszatérni a nyerő útra.

1x2     
Amiens Döntetlen PSG
13.00 6.50 1.22

Szerdán futótűzként járta be a világsajtót, hogy a legnagyobb sztárjaival kiálló PSG alulmaradt a Guingamp ellen a Ligakupában. Tuchel egyik nagy húzása lett volna, hogy az ifjú titán Mbappét ékként használja - a széleken Di Mariával és Neymarral - egy félidő után azonban nem kockáztatott tovább és visszaállította a helyére Cavanit. Persze valahol óriási pech, hogy az ellenfél három büntetőt kap, de a 83. percben esett egyenlítésig már rég le kellett volna zárniuk a meccset.

A Guingamp elleni zakó 43 meccses veretlenségi sorozatát szakította meg a PSG-nek a francia kupákban.

Thomas Tuchel érthető módon csalódottan nyilatkozott a sajtónak. "Nem gondolom, hogy vereséget érdemeltünk volna, hiszen mindent elkövettünk, hogy vezetésünk után lezárjuk a mérkőzést, de ez nem sikerült. Ha őszinte akarok lenni, akkor szerda este talán túlságosan elbizakodottak voltunk. Igaz az is, hogy nagyon rossz úgy vereséget szenvedni, hogy három tizenegyest ítélnek ellenünk.

Nem voltunk igazán éhesek a sikerre, de a sporthoz hozzátartozik a vereség is. Bízom benne, hogy ez csak egy kisiklás volt.

- mondta a német tréner, akinek gyorsan gatyába kell ráznia a csapatot, hiszen egy hónap múlva a BL is folytatódik és a megtáltosodott Manchester Uniteddel találkoznak. 

Nem túl jó hír a PSG fanoknak, hogy az El Mundo szerint az elmúlt időszakban Neymar többször felvette a kapcsolatot a Barcelona vezetőségével. A lap azt írja, a labdarúgó édesapja Josep Maria Bartomeu elnökkel és az igazgatótanács több tagjával is beszélt. Neymar állítólag belátta, rossz döntést hozott, amikor a “jelentős koncepcióval nem rendelkező párizsiakhoz igazolt”. A brazil sztártámadó elégedetlensége már a PSG vezetői előtt sem titok.

[2774089] 2019-01-12 17:00:00 Amiens - Paris Saint Germainx

Ugyan az Amiens csak a 17. helyen csücsül a tabellán, de az utóbbi hetekben egész jó formában van a csapat. Legutóbbi három meccsén két győzelem és egy döntetlen jött össze és mindössze egy gólt kapott ezalatt. Támadásban is fejlődtek a hazaiak - nem egy nagy bombázó csapatról beszélünk -, de hatot berámoltak az utóbbi öt találkozójukon. Persze a PSG azért más kávéház lesz, de ha kellően bátran lépnek gyepre, a becsületgólra bőven lesz esélyük.

Ugyan a párizsiak jellemzően párosával lövik a gólokat, a védelemmel továbbra is gondok vannak, így nem lenne csoda, ha újabb kiscsapat venné be a hálójukat. A szezon elején 5-0-ra verték az Amienst, ezúttal azonban arra számítunk, hogy úgy nyernek, hogy mindkét csapat szerez gólt. Neymarék az utóbbi öt idegenbeli tétmeccsükön csak egyszer úszták meg kapott gól nélkül - ennek ellenére persze kissé kockázatos ez a fogadás, de ilyen szorzón érdemes lehet bepróbálni.

  • PSG nyer + mindkét csapat szerez gólt - igen @2.64    
[2774089] 2019-01-12 17:00:00 Amiens - Paris Saint Germainx;
megosztom