NFL

Biztonsági duplával indítjuk az NFL-hétvégét

megosztom

A Kosoktól győzelmet, Kansasben pontzuhatagot várunk.

Kansas City Chiefs-Indianapolis Colts

Ez a meccs rendesen megadja majd az alaphangot a főcsoport-elődöntők sorának. Patrick Mahomes és Andrew Luck személyében két olyan irányító csap majd össze, akik egyaránt MVP-formát mutattak az alapszakaszban. Ami utóbbi mellett szól az a rutin, hiszen Lucknak ez már a nyolcadik rájátszás meccse lesz, míg Mahomes playoff-szűz. 

A Kansas élvezheti a hazai pálya előnyét és egy héttel többet pihenhetett, ám mégis csak 5 pontos favoritnak hozták ki Vegasban. Ez pedig nem véletlen. A Colts rettentően veszélyes, a Chiefs védelme pedig több fronton is sebezhető. A vendégek legveszélyesebb fegyvere természetesen Andrew Luck és a passzjáték, de emellett érdemes lesz majd figyelni a futójátékra is, hiszen Marlon Mackkal a fedélzeten az is hatékonyan működik. Mack a múlt héten 148 yarddal zárta a Houston elleni meccset, ami finoman szólva sem rossz bemutatkozás a rájátszásban. 

De nem csak a Chiefs, hanem a Colts védelmének is fel lesz adva a lecke, hiszen Mahomes rekordot rekordra halmozott az alapszakaszban - az 5097 yard és 50 passzolt TD magáért beszél. Luck egyébként 39 TD-vel zárt, az NFL történetében pedig a rájátszásban most először találkozik két olyan irányító, akik ennyire termelékenyek voltak az alapszakaszban.

Elég komoly adok-kapokra van kilátás, így Vegasban hiába 57 ponton húzták meg a határt, ez bizony overnek ígérkezik. Érdemes szétnézni a player spec piacokon is, vendég oldalon T.Y. Hiltontól várhatunk kiemelkedő meccset. A Colts 13-asa nagy formában játszik és legtöbbször Charvarius Warddal találkozik majd a pályán, aki azért nem az a kaliber, aki képes lehet limitálni Hiltont.

Los Angeles Rams-Dallas Cowboys

14 év után az első playoff-sikerére készül a Rams, erre pedig minden esélyük meg is van Jared Gofféknak, akik a Dallas Cowboyst látják vendégül a Coliseumban. A Kosokat már tavaly is mindenki SB-esélyes csapatként kezelte, ám akkor a Falcons az első körben kicsapta őket a rájátszásból, viszont az egy év rutin sokat számíthat olyan játékosok esetében, mint az irányító.

Rendkívül felfokozott találkozóra lehet számítani, mindkét oldalon elmondták, mennyire fontos találkozó ez, ha pedig van egy ember is, akit biztosan nem kell majd motiválni, az Wade Phillips, a Rams defenzív koordinátora, aki korábban a Dallas főedzőjeként dolgozott.

Tudtad? A Dallas negyed évszázada nem nyert idegenben playoff-meccset.

Noha az NFL két szupertehetsége kapja majd a snapek után a labdát, valószínűleg a mérkőzés a földön dől majd el, hiszen Gurley és Elliott személyében a három legeredményesebb futóból kettő is pályán lesz. Ekképpen pedig rendkívül sokat számíthat, hogy melyik védőfél is lesz egységesebb.

A Cowboysnak több ízben is szerencséje volt az előző körben, Carson sérülése is jól jött számára, illetve nem lehetett várni azt sem, hogy a Seahawks ennyire impotens és esetleges támadójátékkal rukkol majd elő, így tulajdonképpen nem is kellett igazán extra a Dallasnak. A Rams viszont mérföldekkel erősebb csapat, mint a Seattle, amit az oddsok is mutatnak.

A mérkőzés szempontjából egyértelműen kulcskérdés lesz az első félidő és az, hogy mekkora előnyt tud szerezni a Rams. A Kosok futás elleni védelme sebezhető, viszont ha náluk van az előny, kevés lehetősége lesz a Dallasnak etetni Zekét. Ha Goff hamar elkapja a ritmust, akkor bizony korán döntésre viheti a mérkőzést a hazai csapat, ami Prescottra teszi majd a nyomást - ez pedig valószínűleg már a veszett fejsze nyele lesz a vendégeknek.

hatharom.com
Kansas City Chiefs-Indianapolis Colts 50.5 pont felett @1.40
Los Angeles Rams-Dallas Cowboys Rams line (1. félidő) @1.41
1.97 @    
Fogadási határidő: szombat, 22:35
bet365
megosztom