Férfi kézi-vb 2019

A dánok és a franciák meccsével nyernénk - napi tippek a vb-re

A férfi kézilabda-vb alatt két fanatikus szerkesztőnk, - Tomihmv és mr. blonde - arra vállalkoznak, hogy megközelítőleg minden napra összeállítanak egy szelvényt.

Dánia-Tunézia
Tipp: Dánia -6,5
Odds: 1.50 @ Unibet

A dánok gálameccsen verték a nyitónapon Chilét, hiszen 23-at (!) raktak közé. Igaz, hazai pályán, a vb legesélyesebb és legjobb csapataként nem is volt más várható Hansenéktól.

Ami a szombati meccsüket illeti, azzal a Tunéziával játszanak, amely gárda 10 góllal kikapott Norvégiától. Igaz, ez nem meglepő, mivel az afrikaiaknál generációváltás van folyamatban, a rutinos, nagy öregek - Tej, Hmam, Gharbi, Toumi - már nincsenek a válogatott közelében, mindezek mellett pedig Bannour sérülés miatt kihagyja a vb-t. Tehetségből ugyan nincs hiány, de egy ilyen kaliberű Dánia ellen ez kevés lesz.

Főleg úgy, hogy a hazaiak egy nappal többet pihentek a találkozóra, Hansenék ezt a meccset is biztosan megnyomják, míg a tunéziaiaknak hétfőtől kell helytállniuk a világbajnokságon. És, ha mindehhez hozzátesszük azt, hogy a felek legutóbbi két tétmeccsét - semleges pályán - Dánia egyaránt legalább 7 góllal megnyerte, akkor ez szombaton sem volna meglepetés, sőt...

unibet

Franciaország-Szerbia
Tipp: Szerbia +9,5
Odds: 1.38 @ Unibet

Ahogy várható volt, a franciák legjobb játékosuk - Karabatic - hiányában szenvedős meccsel kezdték a vb-t, hiszen mindössze két góllal, a végjátékban múlták felül Brazíliát. A szerbek ugyanakkor underdogként szereztek pontot az oroszok ellen, igaz, ha a végén picit jobban koncentrálnak, akkor győzhettek volna.

A két csapat tehát pénteken mutatkozott be a vb-n, szombaton már egymás ellen játszanak, vagyis felkészülni nem sok idejük volt egymásból. Természetesen a franciák a favoritok, ez nem kérdés, ugyanakkor véleményünk szerint nem várható két számjegyű különbség a gallok javára.

A franciák vélhetően ezúttal is csak annyit adnak ki magukból, ami feltétlenül szükséges lesz a sikerhez, míg a szerbek felszabadultan, teher nélkül játszhatnak, hiszen semmi veszítenivalójuk nincs. Mindehhez társul egy fiatal, de roppant tehetséges keret, két kiváló mesterrel - Perunicsics és Jovanovcs - karöltve, vagyis akár egy szorosabb meccset is játszhatnak a felek.

Mindezek tükrében a tavalyi Eb-hez hasonlóan ezúttal is a Szerbia +9,5-ös hendit favorizáljuk a felek ütközetén.

hatharom.com
Dánia-Tunézia Dánia -6,5
Franciaország-Szerbia Szerbia +9,5
2.07 @    

Fogadási határidő: szombat, 20:15