Tenisz

Murray nyilatkozata után zuhanórepülésbe kezdett az ellenfele oddsa

  • Cesc18
megosztom

Könnyen lehet, hogy Roberto Bautista-Agut ellen játssza pályafutása utolsó meccsét Andy Murray.

Magyar idő szerint péntek hajnalban Andy Murray sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette, hogy valószínűleg a hétfőn kezdődő Australian Open lesz pályafutásának utolsó tornája. A korábbi világelső elmondta, hogy szeretné Wimbledonban játszani utolsó mérkőzését, azonban nem biztos benne, hogy képes további öt hónapig elviselni a csípőfájdalmait. 

"Nem érzem jól magam. Hosszú idő óta szenvedek, az elmúlt 20 hónapban rengeteg fájdalmam volt. Mostanra nagyjából mindent megtettem, amit megtehettem, hogy a csípőm jobb állapotban legyen. De semmi sem segített. Jobb, mint hat hónappal ezelőtt, de még mindig rengeteg fájdalmam van." - mondta Murray.

Murray könnyek közt jelentette be, hogy befejezi profi karrierjét. - Fotó: Twitter

Arra a kérdésre, hogy az Australian Open lesz-e az utolsó versenye, a következőt felelte a skót:

Nagy valószínűséggel, igen. Wimbledonban szeretnék visszavonulni, de nem vagyok benne biztos, hogy el tudom viselni ezt a fájdalmat még négy-öt hónapig.

"Lehetőség van egy újabb, az eddigieknél még komolyabb műtétre, ami lehetővé tenné a jobb életminőséget. Vannak sportolók, akik ezután visszatérnek, de garancia nincs rá, mert ez a műtét nem a profi sporthoz való visszatérést szolgálja, hanem a jobb életminőséget. 

A fájdalom a vezető tényező, mert korlátokkal tudok játszani, ez nem probléma. A korlátok és a fájdalmak azonban nem teszik lehetővé, hogy élvezhessem a versenyzést, az edzéseket vagy bármit ami a teniszhez kötődik. Még a cipőm és a zoknim sem tudom fájdalom nélkül felvenni."

Fogadás a győztesre    
Roberto Bautista-Agut Andy Murray
1.22 4.33

Murray az első körben a 22. kiemelt Roberto Bautista-Aguttal néz majd farkasszemet. Alapból a spanyol számított a mérkőzésük favoritjának, azonban a skót nyilatkozata után hatalmas mozgolódásnak indultak az oddok. 

RBA 1.60-ról indult és mint látható, jelenleg 1.20 körüli oddson tanyázik, míg Murray oddsa 2.60-ról ugrott 4.00 fölé. 

Murray-t valószínűleg nem érdekli, hogy egy, kettő vagy három meccset nyer Melbourne-ben, hiszen egy borzasztó kemény időszakot él meg és a sajtótájékoztatóján is látszódott, hogy nagyon megviseli ez az egész. 

Ahogyan elmondta, egy bizonyos szintet még így is megüt, de nem olyat, amivel élvezni tudná a játékot. Bautista-Agut nem az a játékos, akit gyenge tenisszel is le lehetne győzni. Főleg miután a spanyol hatalmas önbizalomfröccsel kezdte a szezont, hiszen Dohában tornát nyert, méghozzá Novak Djokovics testén keresztül. 

Mentálisan RBA-nak sem lesz ez egyszerű meccs, de ha Murray nagyon elengedi, akkor még a 3-0-s végeredményt sem zárhatjuk ki...

bet365

 

megosztom