Férfi kézi-vb 2019

A horvátokra és a magyarokra fogadunk - napi tippek a vb-re

megosztom

A férfi kézilabda-vb alatt két fanatikus szerkesztőnk, - Tomihmv és mr. blonde - arra vállalkoznak, hogy megközelítőleg minden napra összeállítanak egy szelvényt.

Izland - Horvátország
Tipp: Horvátország
Odds: 1.35 @ Unibet

Elég szépet emelkedett a horvát válogatott szorzója, így viszont szerintünk megérhet egy próbát a nyitómeccsen nyeretni Segóékat. Izland egy ideje kiszorult az elitből, amit az eredményei is mutatnak és bár komoly kézinemzetről beszélünk, a mostani keretük sem nyűgözött le minket. Négy játékosuk az izlandi bajnokságban játszik, további nyolc pedig a dán, svéd vagy norvég ligában keresi a kenyért. A legnagyobb sztár Palmarsson ott lesz a vb-n, de Sigurdsson például nem, így azért túl sok nemzetközi klasszis nincs a csapatban.

A horvátoknál is akadnak kimaradók, de Lino Cervar csapata így sem néz ki rosszul, a felkészülési időszakban simán hozták a kötelezőket. A tavalyi Eb-n mérkőztek meg utoljára a csapatok, akkor Horvátország hétgólos sikert aratott. Most is szomszédaink sikerét várjuk.

unibet

Argentína-Magyarország
Tipp: Magyarország -3,5
Odds: 1.38 @ Unibet

Noha a legutóbbi Eb nem sikerült jól a magyar válogatott számára, a mostani vb-n bizakodhatunk, hogy sikeresen szerepelnek fiaink.

A szlovénok elleni bravúrral megvívott pótselejtezőt követően a felkészülési időszakban előbb nagyon kikaptunk a dánoktól, majd pazar játékkal nyertünk ellenük, méghozzá idegenben. Mindezek tükrében pedig az MKSZ minimum a 7. helyre várja fiainkat.

Válogatottunk kerete megfelelő elegyet alkot, hiszen jó pár rutinos - Nagy, Császár, Ilyés, Schuch - játékos mellett a legjobb korban lévők - Balogh, Lékai - mellett a tehetséges fiatalabb generáció - Bodó, Bánhidi - is helyt kapott.

Ami az argentinokat illeti, ugyan többségük Spanyolországban keresi kenyerét, nem kell hanyatt esni tőlük, ráadásul három meghatározó játékosuk - Diego Simonet, Pizzaro, Vainstein - is kihagyja sérülés miatt a tornát. Mindemellett a gárda felkészülése is felemásra sikeredett, a csehekkel ugyan döntetlent játszottak a dél-amerikaiak, a németektől viszont hatalmas pofont kaptak, méghozzá úgy, hogy azon a meccsen mindössze 13 gólt tudtak szerezni...

A felek eddig háromszor csaptak össze, és a magyarok mindannyiszor két számjegyű különbséggel nyertek. Ha ennyi ezúttal nem is lesz a felek közt, de az előjelek alapján szerintünk négy góllal jobbnak bizonyulhat a magyar válogatott az argentinnál a nyitónapon.

hatharom.com
Izland - Horvátország Horvátország
Argentína-Magyarország Magyarország -3,5
1.86 @    

Fogadási határidő: péntek, 18:00

megosztom