Ligue 1

2.20-as oddsot húzunk a Lyon meccsén

megosztom

Az OL hét közben kipottyant a kupából, ezáltal pedig minden erejével a bajnoki dobogó elérésére koncentrálhat.

Nincs idő a kesergésre Depay-éknak. fotó: Lyon Official

A Ligue 1 20. fordulójának pénteki játéknapján a harmadik helyen álló Lyon a kilencedik helyen tanyázó Reimset fogadja. Az oddsok alapján sima hazai siker van kilátásban, ám nem árt óvatosnak lenni, hiszen az OL eddig csak a bajnokijainak a felét tudta behúzni és ezúttal sem vár rá sétagalopp.

1x2     
Olympique Lyon Döntetlen Stade de Reims
1.44 4.50 7.50

Bruno Genesio fiai hét közben szégyenszemre hazai pályán kiestek a Strasbourggal szemben a kupából, ami azért is fájhat különösen, mert fő ellenfelük, a PSG is kihullott másnap. Az út tehát jóval egyszerűbb lett volna a kupa magasba emeléséig, de a fociban ugyebár nincsen „ha”, tehát ideje előre tekinteniük.

A kitűzött cél egyértelműen a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek elcsípése, ami egyelőre – ha nem is túl olajozottan halad – elérhetőnek tűnik. Sérültek tekintetében is jól állnak, hiszen Genesio a legerősebb kezdőjét küldheti csatába pénteken. A Reimsnél ellenben van fontosabb kihagyó, Doumbia biztosan, Hyun-Jun pedig valószínűleg nem lép pályára.

[2774093] 2019-01-11 20:45:00 Lyon - Reimsx

A Stade de Reims idén jutott vissza a másodosztályból és az már a szezon felénél látszik, hogy esze ágában nincs visszaesni. David Guion csapata nincs is túl rossz formában és ugyan a kilenc idegenbeli bajnokijukon csak hat gólt tudtak lőni, idén már olyan csapatok orra alá törtek borsot, mint a Marseille (0-0) vagy a jelenleg második Lille (1-1). Ha kicsit beleássuk magunkat a statisztikákba, akkor láthatjuk, hogy a hazaiaknak áll inkább a meccs, de ekkora favoritnak nem gondolnánk az OL-t, mint amekkorának a bukik árazták őket.
 

Tudtad?
 

 • A két csapat utolsó 10 meccsén egyszer sem született döntetlen – 6 Lyon / 4 Reims siker
   
 • A Lyon az utóbbi 7 hazai bajnokiján csak egyszer kapott ki
   
 • A Lyon az utolsó 3 hazai meccsét megnyerte a Reims ellen
   
 • A Reims utolsó 5 idegenbeli Ligue 1 meccsén 2.5 gól alatt maradt az eredményjelző
   
 • A Reims az utóbbi 16 idegenbeli bajnokijából csak 2-őt nyert meg (5D, 9V)
   
 • A Reims utolsó 7 Ligue 1 gólját 7 különböző játékos szerezte (Chavalerin, Dia, Oudin, Doumbia, Cafaro, Suk, Engels)
   

Az oddsok tehát nem véletlenül tűnnek ilyen egyértelműnek, de azért óvatosan kezeljük ezt a meccset, hiszen ha nem megfelelően reagálják le a kupakudarcot Fekirék, akkor könnyen becsúszhat egy remi. Amiben azonban értéket látunk, hogy úgy tartják otthon a három pontot, hogy nem lesz góleső – ezt a    fogadáskészítőjével tudjuk kombinálni és általa egy bő kettes szorzót pakolhatunk.

 

 • Fogadáskészítő - Lyon nyer és 3.5 gól alatt @2.20    

 

[2774093] 2019-01-11 20:45:00 Lyon - Reimsx;
267253

 

megosztom