Spanyol foci

Újfent masszív szorzón nyernénk a Barcával

megosztom

Messiékkel hétvégén is szépen kaszáltunk ezúttal azonban más a képlet.

A Copa del Rey nyolcaddöntőjének keretében a Barcelona a Levante otthonában lép pályára. Pár héttel korábban Messiék 5-0-ra nyertek az Estadi Ciutat de Valènciában és természeten ezúttal is toronymagas esélyesként utaznak a meccsre.

1x2     
Levante Döntetlen Barcelona
6.00 5.50 1.40

A 30-szoros kupagyőztes katalán gigász címvédőként folytatja a menetelést és nehéz elképzelni, hogy ne jutna a legjobb nyolc közé. Főleg hogy azzal a Levantéval meccsel, amely egyrészt öt éve nem jutott túl a kiírás ezen szakaszán, másrészt az utóbbi öt egymás ellenijükön négy alkalommal tükörsimán verte őket a gránátvörös-kék együttes. Egy alkalommal - nem is olyan régen - azért sikerült borsot törniük Messiék orra alá és az emlékezetes májusi 5-4-es siker ráadásul a Barca veretlenségi sorozatának végét is jelentette.

Messi decemberben nem kegyelmezett a Levanténak. fotó: Barcelona Official

December közepén a revans első lépését meg is tették Valverde fiai, akik többek közt argentin talizmánjuk mesterhármasával laza 5-0-al lépték le a valenciai társulatot. A formájukra sem igen lehet panasz, hiszen az utóbbi nyolc tétmeccsükön hét győzelmet és egy döntetlent jegyeznek.

A védelemmel azért akadnak néha gondok hiszen 8/4 alkalommal nem úszták meg kapott gól nélkül. A támadó szekcióra ellenben aligha érkezhet panasz, hiszen a Dembélé-Suárez-Messi trió csak úgy lubickol az összecsapásaikon.

Barcelona#esp-barcelona#10

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett a statisztika mellett sem, hogy 

a Copa del Rey-specialista Barca az utóbbi nyolc évből hét alkalommal a döntőig menetelt és 2015 óta zsinórban négy alkalommal nyerte meg a kiírást.

A Levante sem panaszkodhat az eddigi idényre, hiszen bőven várakozáson felül teljesít a csapat. A 18 bajnokijukon mindössze hét vereséget szenvedtek és jelenleg a 10. helyen tanyáznak. Paco Lopez fiai azonban jelenleg négy találkozó óta nyeretlenek  és abban a tudatban kell pályára lépniük, hogy ha nem érnek el pozitív eredményt az első meccsen akkor ismét idő előtt vége a dalnak.

Levante#esp-levante#5


A Levante valójában a decemberi 5-0-s zakó alkalmával is produkált jó periódusokat (20 kapura lövéssel zártak), azonban a Barcelona jóval élesebb volt a kapu előtt. Ami azonban figyelemre méltó, hogy a valenciai csapat az utóbbi 20 hazai meccséből 18-szor betalált ellenfeleinek, sőt 13 alkalommal legalább két találatot jegyzett. Messiéknek akár még egy iksz is becsúszhat, hiszen úgy gondoljuk, hogy mindkét csapat be fog találni, de az ezzel párosított vendégsikerre kiszabott 2.25-ban is látunk értéket.

 

  • Barcelona nyer és mindkét csapat szerez gólt-igen @2.25    

 

[2946348] 2019-01-10 21:30:00 Levante - Barcelonax;
megosztom