Spanyol foci

Ázsiai hendivel fogadunk a Realok összecsapására

megosztom

A Királyi Gárdát verő Sociedad az otthon remekelő Betisnél vendégszerepel a Copa del Rey nyolcaddöntőjében.

A spanyol kupa küzdelmei csütörtökön is folytatódnak a párharcok első felvonásaival. Ezúttal a Real Betis-Real Sociadad meccset vesszük górcső alá.

1x2     
Real Betis Döntetlen Real Sociedad
2.10 3.20 3.60

A házigazda eddig jobb idényt tudhat magáénak, mint Copa del Rey-ellenfele, ám a rövid téli szünetről visszatérve hatalmas meglepetésre 2-1-re alulmaradt a Huesca otthonában. Ez a zakó egy hét meccses veretlenségi sorozatot szakított meg, ám saját közönségük előtt még tart a jó szériájuk. Utoljára november végén a Valladolid ellen égtek meg a Manuel Ruiz de Lopera Stadionban és az utóbbi 12 hazai meccsükön mindössze ezt az egy vereséget jegyzik. A góllövés az imént említett zakót leszámítva 12/11 alkalommal összejött Quique Setien fiainak.

A Real Betis utóbbi 6 hazai tétmeccséből 5 alkalommal under 2.5-es gólszám született.

A Barcával is szóba hozott Setien szerdán az alábbiakat mondta a sajtónak. 

Nem kérdés, hogy ebben a sorozatban sokáig szeretnénk menetelni és fontos szerepet akarunk játszani a történésekben.

Mindig is kifejezetten kedveltem ezt a kupát. Mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért - szerintem két nagyon hasonló meccs vár ránk, hiszen a két együttes sok dologban mutat egyezést." - nyilatkozta a 60 éves spanyol taktikus.

Decemberben Junior Firpo gólja elégnek bizonyult a győzelemhez. fotó: Betis Twitter

A bajnokságban bő egy hónapja már farkasszemet néztek a felek és egy meglehetősen feszes meccsen végül a Betis örülhetett. Kissé szerencsétlen volt a Sociedad, hiszen nagyobb helyzeteket dolgoztak ki, bár mindössze 6-6 lövést eresztettek el a felek. A H2H statok amúgy elég kiegyenlítettek, így abból nehéz lenne sok infót leszűrni.

[2946346] 2019-01-10 20:30:00 Real Betis - Real Sociedadx;5

A Sociedad idegenben nem túl acélos az idei szezonban, bár panaszra sem igen lehet oka a brigádnak. Ugyanis öt győzelmet azért összekapartak a túráikon, azonban nem egyszer komoly szerencse is kellett a sikereikhez. Az előző hétvége egyik legnagyobb szenzációját Oyarzabalék szolgáltatták, hiszen a Bernabéuban 2-0-ra diadalmaskodtak a Real Madrid fölött. Fortuna persze fogta kezüket akkor is - hiába jöttek futószalagon a Real-helyzetek, vasárnap semmi nem jött össze Benzemáéknak.

Nos, a csütörtöki meccs oddsai alapján kissé a Betis felé billen a mérleg, ami főleg remek hazai sorozatuknak köszönhető. Ami azonban szinte bizonyos, hogy a decemberi meccshez hasonlóan rendkívül taktikus, kevés helyzetet hozó párharc van kilátásban, az alábbi tippel pedig még akkor sem bukunk, ha mégis eljutnak háromig a felek.

 

  • Gólszám AH 3.00 alatt @1.42    

 

[2946346] 2019-01-10 20:30:00 Real Betis - Real Sociedadx;
megosztom