Tenisz

Totálisan 50-50, hogy Fucsovics kiesik vagy továbbjut

  • Cesc18
megosztom

Újabb ausztrál ellenfél, a világranglista-38. John Millman vár Fucsovics Marcira a sydney-i nyolcaddöntőben.

Szetthátrányból nyert Fucsovics a sydney-i torna első fordulójában. - Fotó: PDC

A világranglistán karriercsúcsot jelentő 35. helyen álló Fucsovics Márton kedden sikerrel vívta meg az első körös küzdelmét James Duckworth ellen a Sydney-ben zajló tenisztornán. A magyar játékos 3-6-ra veszítette el az első szettet, utána viszont nagyot harcolva 6-3, 6-4-gyel tudott fordítani. 

Győztem az első meccsen Sydney-ben! Szetthátrányból fordítani mindig értékes. Küzdöttem foggal-körömmel. Mentálisan erős voltam végig, de testileg magam alatt voltam, a lábam nem mozgott úgy ahogyan kellett volna, sok a nyolc óra időeltolódás. Remélem napról napra jobb lesz.

Fucsovics szombaton érkezett meg Dohából az ausztrál városba, így nem olyan meglepő, hogy kedden még éreztette hatását az időeltolódás. 

Így egyébként még inkább nagy dolog, hogy fordítani tudott. Ez is megmutatja, hogy most mennyire jó passzban van és mennyire hisz magában. Duckworth után a legjobb 16 között egy újabb ausztrál, a világranglista-38. John Millman lesz Fucsovics ellenfele. 

Millman az előző körben ugyancsak döntő szettre kényszerült, ám ő sokkal inkább megszenvedett Francis Tiafoe ellen. Egyrészről csak tie-breakben tudott kiegyenlíteni, másrészről a döntő szettben 1-3-as és 2-4-es hátrányban is volt. Végül mindkét nehéz szituációból sikerült felállnia és 2 óra 40 perc játék után harcolta ki a továbbjutást. 

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton John Millman
1.83 1.83

Nincs igazi favoritja ennek a találkozónak, mint látható, az oddsmesterek teljesen 50-50-re lőtték be az esélyeket. Fucsovics mellett szól a jó forma és a nagy önbizalom, ugyanakkor Millman élvezheti az aussie közönség támogatását, és igazából ő is karrierje felfelé ívelő időszakában van. 

Kemény dió lesz Marcinak Millman, ellene más taktikára lesz szüksége, mint Duckworth ellen. Fogadás szempontjából az over felé lehet érdemes kacsingatni. 

Szerinted mi a legjobb tipp erre a meccsre?

 

megosztom