Férfi kézi-vb 2019

Hatszereplős az aranycsata, de néhány fogadásban komoly érték van

megosztom

Csütörtök kora este elrajtol a férfi kézilabda-világbajnokság, a végső győzelemre pedig a jól "megszokott" francia-dán duó a legesélyesebb.

Két rendező ország, hat különböző helyszín, 24 résztvevő csapat és számos remek mérkőzés - röviden így lehetne összefoglalni a január 10. és 27. között megrendezésre kerülő 26. férfi kézilabda-világbajnokságot.

A dán-német közös rendezésű tornát természetesen itt a hatharom.com-on is kiemelt figyelemmel kísérjük majd, így minden nap találkozhattok majd beharangozó cikkekkel és napi tippekkel is. Ezen kívül készülünk majd egy tippjátékkal is!

Mostani cikkünkben a végső győztesek piacait vesszük górcső alá. Nem meglepő módon az esélyek közül is kiemelkedik a dán és a francia válogatott, ez a duó évek óta uralja az élmezőnyt - legalábbis az esélyek alapján.

A vb csoportbeosztása

A francia csapat címvédőként érkezik a tornára, azonban Nikola Karabatic hiánya miatt a bukik mintha kevésbé bíznának a gallokban. A franciák kerete azonban így is bivalyerős, kiváló egyvelege a fiatal és rutinos játékosoknak, akik pontosan tudják, hogy milyen úton kell a csúcsra jutni.

A dánok elsősorban a hazai pálya miatt kaphatták meg a legesélyesebb csapat címet, bár kétségtelen, hogy a nevek alapján a világ egyik legjobb keretével rendelkeznek. Fiatalokat elvétve találunk a csapatban, csupa kipróbált, nemzetközi klasszis alkotja a házigazda garnitúráját, és ennek a generációnak bizony az egyik nagy esélye ez a mostani vb. Biztosak lehetünk abban, hogy a dánok megkapják majd a hazai pálya jelentette előnyt a játékvezetőktől, így az     által a dobogós helyezésükre kínált 1.35-ös oddsot jó választásnak gondoljuk.

Az oddsok alapján a másik társrendező Németország következik a sorban. A németek 2016-ban olimpiai bronzot és Európa-bajnoki aranyat szereztek, azonban a legutóbbi két világverseny nem igazán sikerült a számukra. A hazai pálya a németek esetében is erősen lejthet, viszont az elődöntős két helyért a felső ágról a francia, horvát, spanyol trióval kell majd megküzdniük, ami azért nem tűnik egyszerű feladatnak.

Az Eb-címvédő spanyol válogatott csak a negyedik a bukik erőrangsorában, pedig az Eb-győzelem óta egyetlen vereséget sem szenvedett el a gárda. Két egymás utáni nagy versenyt ritkán nyer meg ugyanaz a válogatott, viszont a spanyolok az elődöntőre most is jók lehetnek, vagyis a 2.50-es szorzó a dobogójukra megérhet némi pénzmagot.

unibet

A tavalyi Eb-n a fináléban a spanyolokkal szemben alulmaradó Svédország végső sikere 8.50-es szorzóval bír, a dobogós helyezése pedig 2.50. Tekintve, hogy a skandinávok az alsó ágon a dán-norvég válogatottakkal viaskodhat a négy közé jutásért, ez sem tűnik rossz befektetésnek.

A norvég válogatott óriásit fejlődött az utóbbi időszakban, így az északiaktól mos is sokat várnak a szakértők. A veszprémi Tonnensen kiesése viszont kellemetlenül érintheti őket, ezzel együtt a 2.70-es dobogós szorzójuk szintén csábító.

Véleményünk szerint a többi válogatottnak kevés esélye van az aranyéremre, a sorban következő horvátok helyzetéről részletesebben ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

A magyar válogatott a nyolcadik helyet kapta meg a sorban, de a 41-szeres szorzó a végső győzelemre azért sokat mondó. A mieink számára az 5-8. hely lehet a realitás, a legjobb négy közé kerüléshez legalább két bravúrgyőzelemre is szükségünk lenne.

 

Ti mit gondoltok, ki nyeri a kézi-vb-t?

 

 

megosztom