Magyar foci

Egy rakás pénzt keresett a Vidi az Európa Ligával

megosztom

Közel egy egész éves költségvetésnyi pénzt keresett a fehérvári klub az őszi kupameneteléssel. Lehet tovább építkezni.

Nyilvánosságra hozta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Bajnokok Ligája és az Európa Liga aktuális szezonjában résztvevő csapatok kereseteit.

272682

Mint ismert, idén ősszel a magyar bajnok MOL-Vidi bekerült a második számú európai kupasorozat csoportkörébe, ahol végül hét pontot gyűjtve a harmadik helyet szerezte meg. Bár a továbbjutás nem jött össze a fehérvári alakulatnak, a klub nem lehet elégedetlen, hiszen a koefficiens pontok mellett egy tekintélyes összeget is bezsebelt. Az őszi menetelés konkrétan 10,5 millió eurót ért a csapatnak, ami forintosítva mintegy 3,5 milliárdot jelent.

A piros-kék csapat a Bajnokok Ligája play off köréért 1,14 millió eurót rakhatott zsebre, a rájátszásért 5 millió, az EL-csoportkörért 2,92 millió, a megszerzett pontokért pedig további 1,33 millió euró ütötte a markát.

 

Bár ez magyar szinten óriási összegnek számít, a Vidi éves költségvetése a becslések szerint közel 5 milliárd forintot tesz ki, vagyis egy teljes szezon költségvetését sem fedezi, ennek ellenére a Vidi számára óriási lehetőség nyílt ezzel a szerepléssel, hiszen ha ezt az összeget hatékonyan visszaforgatják a csapatba, a következő években is reális eséllyel pályázhatnak valamelyik kupasorozat csoportkörére.


A címvédő Vidi a második helyen fordul az OTP Bank Liga tavaszi idényére, a fehérváriak hátránya a listavezető Ferencvárossal szemben jelenleg öt pont. Az első 2019-es fordulót február 2-án rendezik, az     jóvoltából pedig már fogadhatunk is a 19. kör találkozóira. A Vidi azon a szombaton a "kis testvér" Puskás Akadémiát fogadja.

268681

 

megosztom