Darts

Elkalkulált odds a walesi és belga dartsos meccsén

  • Cesc18
megosztom

Könnyű másfélszeres pénz ütheti a markunkat, ha Jim Williams és Roger Janssen egyaránt fog legalább egy-egy szettet.

A 2019-es BDO darts-világbajnokság harmadik játéknapján a német Martin Unterbuchner és a walesi Jim Williams személyében két olyan dartsos is tábla elé áll, akiket egyaránt a végső esélyesek közé lehet sorolni. Az előző kiírásban mindketten remekül szerepeltek, idén viszont már meg kell harcolniuk az esélyesség terhével is, ami soha nem könnyű feladat. Egyikükre sem vár könnyű első körös ellenfél és Williams esetében nem is mernénk mérget venni arra, hogy nem kerül bajba a belga Roger Janssen ellen. 

Williams megszenvedhet a nyitómeccsén. - Fotó: BDO

Williams pályafutása legerősebb szezonján van túl, összesen öt tornán diadalmaskodott, további két alkalommal döntőzött, illetve mindhárom kiemelt BDO-versenyen az elődöntőig menetelt. Eredményesre és ponterősre sikerült tehát a 2018-as idénye, és ennek köszönhetően a mostani világbajnokságot 3. kiemeltként várhatja. Ez ugyanakkor plusz nyomást és magával szemben nagyobb elvárást is jelent, ami új szituáció számára Lakeside-ban. 

A sorsolása sem egyszerű Williamsnek, hiszen Janssen hiába nem tartozik a krémhez, azért a személyében egy felfelé törő rutinos játékosról beszélhetünk, aki 2018-ban szintet tudott lépni. Tornát nyert ugyanis Bécsben és Luxembourgban is, utóbbi helyszínen ráadásul az elődöntőben éppen Williamset verte 5-1-re. És nem ez az egyetlen győzelem, amit a walesi ellen jegyez, ugyanis tavaly Antwerpenben szintén jobbnak bizonyult Williamsnél. 

Janssen vasárnap egy korrekt, 83 körüli átlaggal és 43%-os kiszállózással mutatkozott be. Nem rossz teljesítmény, és igazából sokkal több nem is kellett tőle a pocsékul kiszállózó Wouter Vaes ellen. 

A belga ezzel megoldotta a kötelezőt, Williams ellen pedig úgy állhat oda a tábla elé, hogy semmi nyomás nincs rajta, ugyanakkor a hit a győzelemre meglehet benne, hiszen másfél éven belül többször is elkapta már a walesit. 

Egy szettet minimum szavazunk Janssennek, és érdemes a +2.5-ös hendikep helyett a 3.5 szett overt behúzni, hiszen előbbire csak 1.36 az odds, utóbbi viszont már sokkal barátibb, 1.50-es oddson fogadható.

Persze a szett overhez egy Williams-szett is kell, de azt mondani sem kell, hogy favoritként mekkora szenzáció lenne a 0-3-as veresége. Egyébként a legnagyobb küzdők közé tartozik, aki hátrányból is jól tud játszani, szóval nagyon minimális az esély arra, hogy szettet se nyerjen. 

A reális odds a 3.5 szett overre az 1.40 lenne, hiszen ha megnézzük, akkor a Williams-szettre 1.04, a Janssen-szettre 1.36 az odds, összeszorozva pedig 1.41-re jön ki...

Jim Williams-Roger Janssen
hatharom.com
Szettek száma - 3.5 felett
1.50 @    
Fogadási határidő: 21:45
bet365
megosztom