Tenisz

Nyolcszoros pénzzel kacérkodunk Fucsovics meccsén

  • Cesc18
megosztom

A magyar játékos az ausztrál James Duchworth ellen kezdi meg a küzdelmeket Sydneyben.

A világranglistán karriercsúcsot jelentő 35. helyen álló Fucsovics Márton múlt héten Dohában kezdte meg a 2019-es teniszidényt, majd Sydneybe tette át a székhelyét, ahol 7. kiemeltként szerepel a főtáblán. A bemutatkozására kedden kerül sor, méghozzá egy hazai harcos, a világranglistán jelenleg a 238. helyet elfoglaló James Duckworth ellen. 

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton James Duckworth
1.33 3.25

A 200 hely különbség senkit ne tévesszen meg, a sydney-i születésű Duckworth ennél sokkal jobb játékos, viszont a sérülésekkel eddig nagyon nem volt szerencséje. Két pokolian kemény szezonon van túl, felsorolni is nehéz, hogy mennyi műtéten esett át. 2017-ben kezdődött a horroridőszak, először egy lábműtéte volt az ausztrál fiúnak, amit egy vállműtét követett, majd két újabb lábműtét, és végül a sort egy könyökműtét zárja.

De nem adta fel, tavaly Wimbledon után már egész sok tornán játszani tudott és összességében nem is lehet elégedetlen a visszatérésével, hiszen Caryben Challenger-tornát nyert, míg az év végén az ausztrál AO Willd Card rájátszásban szabadkártyát nyert a jövő héten rajtoló Australian Openre. 

Ami Fucsovicsot illeti, a magyar játékos egy csodálatosan sikerült 2018-as szezon után tele önbizalommal vághatott neki a 2019-es idénynek. Dohában a legjobb 16-ig menetelt, ahol Novak Djokovicsot ismételten megizzasztva búcsúzott - előtte Marius Copilt sima 6-3, 6-2-vel intézte el. 

Nagyon pozitív volt a Djokovics elleni meccse, hiszen 6-4, 4-4, 40-40-nél csupán két labdára volt attól Fucsovics, hogy utána szerválhasson a meccsért úgy, hogy addig bréklabdát sem engedett a világelsőnek. Nem csoda, hogy a mérkőzés után a sokszoros Grand Slam-bajnok szerb szuperlatívuszokban beszélt a magyarról. 

Fucsovics jelenleg nagyon közel van ahhoz, hogy kiemelést kapjon az Australian Openen. Egy jó sydney-i szereplés szinte biztosan meghozná ezt a bravúrt Marcinak, szóval a sikeres felkészülés mellett az AO-kiemelés is tét a magyarnak ezen a héten. 

Mire fogadjunk?

Trükkös ellenfél Duckworth, mert 200 hely különbség nincs köztük, ugyanakkor nem kérdés, hogy jelenleg Fucsovics tart előrébb. Jobb formában van a magyar, több az önbizalma, élesebb a tenisze és fizikálisan jobb állapotban van. De azt nem szabad elfelejteni, hogy Duckworth hazai pályán játszhat és egy ausztrál ellen Sydneyben sohasem könnyű. 

A pálya és labdák kedvezhetnek Fucsovics agresszív teniszének, de az elején biztosan szoknia kell majd az új helyszínt, hiszen itt még nem játszott korábban. 

Úgy kalkulálunk, hogy Marci behúzza ezt a meccset, de nem lesz könnyű dolga a hazai közönség támogatását élvező ausztrál ellen. Illetve az sem elhanyagolható tény, hogy a magyar játékosnak az átállással is lehetnek még problémái, annak ellenére, hogy szombaton érkezett meg Sydneybe. 

Az over/under határt 22.5-nél húzták meg a bukik, de mi egy vagányabb tippet szemeltünk ki.
 

  • Duchworth nyeri az 1. szettet és elveszíti a mérkőzést @ 8.00    

 

bet365

 

megosztom