Férfi kézi-vb 2019

Elsőre nagy tipp, másodjára már nem annyira

megosztom

Az nem kérdés, hogy a horvát jobb csapat, mint a magyar, de nem biztos, hogy 1.40-ért megéri rájuk fogadni.

Már csak néhány nap és elrajtol a német-dán rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság, amelyen szerencsére szerepel majd a magyar válogatott is.

A legtöbb fogadóiroda kínálatában már megjelentek az esemény long term piacai, így már most érdemes nézelődni a kínálatból.

A bet365-nél például már kijöttek a torna párosítások is, a magyar csapat déli szomszédunkkal, Horvátországgal került egy párosításra. Első ránézésre nagyon frankó tippnek gondoltam, aztán utánajárva a dolgoknak már másképp látom a helyzetet.

Ki végez előrébb?    
Magyarország Horvátország
2.75 1.40
Fogadási határidő: január 11. 18:00

Ahogy a táblázatból is látható, elég egyértelmű az oddsmesterek állásfoglalása, a bukik szerint a horvátok szinte biztosan jobb helyezést érnek el a magyar válogatottnál.

Ha pusztán a csapatok játékerejét és a keretük minőségét vennénk alapul, akkor el is fogadhatnánk ezt, sőt, azonban a sorsolás és a verseny lebonyolítása miatt jóval árnyaltabb a kép.

 

  • A könnyebb ág a magyaroké

A magyar válogatott a D csoportba kapott besorolást, ahol Svédország, Egyiptom, Katar, Argentína és Angola lesz az ellenfél. A középdöntőbe három csapat megy tovább, a vitt pontok pedig a szintén továbbjutott válogatottak ellen megszerzett pontok lesznek.

A papírforma alapján a középdöntő nem lehet akadály, a svédek mögött, de a katariak előtt kellene végeznünk.

Ha ez így lenne, akkor 2(4)  pont körüli termést vihetnénk tovább. A magyar csapat a középdöntőbe a C-csoport csapataival egyesül, avagy a topfavorit dánok, a norvégok és Tunézia vagy Ausztria elleni meccsek következhetnek. Ebből a hármasból (négyesből) a papírforma alapján egy győzelemre van reális esélyünk, vagyis legjobb esetben hat, legrosszabb esetben két pont körül zárhatjuk a középdöntőt.

Akárhogy nézzük, a legnagyobb esély arra van, hogy a középdöntő 4. helyén zárunk és játszhatunk a 7-8. helyért.

 

  • A horvátok belehúztak

A horvát válogatott sokkal nehezebb ágra került. Az első csoportkörben Spanyolország, Izland, Macedónia, Bahrein és Japán lesz az ellenfél. A szorzók alapján a horvátok a 2. helyre érhetnek oda a spanyolok mögött, így ők is 2 (4) pont körüli terméssel léphetnek tovább a középdöntőbe.

Viszont a felső ágon a középdöntő nagyon kemény lesz. Az A-csoportból a brutál erős Franciaország, a házigazda Németország és az orosz/szerb duó egyik csapata mehet tovább.

Vagyis a felső ági elődöntős két helyért a francia, német, spanyol, horvát kvartett marakodhat egymással.

 

 

  • Akkor no bet?

A papírforma alapján talán a 4. hely a legvalószínűbb a horvátok számára, vagyis előfordulhat, hogy összejön egy magyar-horvát helyosztó.  A 2017-es és a 2013-as vb-n is játszottunk a horvátokkal és mind a két mérkőzésen magasabb szorzót kaptak a győzelemre, mint a táblázatban szereplő 1.40.

Persze amennyiben mondjuk legyőznék a spanyolokat a csoportban és négy ponttal mennének tovább, így odaérhetnek legalább az 5. helyre. Ez a helyezés jött össze a tavalyi Eb-n. (Viszont egy bravúrral mi is odaérhetnénk erre a helyosztóra).

Horvátország ellen szól, hogy ezúttal sokkal fiatalabb csapattal érkeznek majd a vb-re. Az ellentmondásos Lino Cervar olyan rutinos rókákat hagy majd otthon, mint Vori, Kopljar, Gojun, Pesic, Mandalinic, Buntic vagy Alilovic, miközben öt olyan játékos is van a csapatban, akinek nincs 10 válogatott meccs sem.

Bár a magyar csapat a dánok ellen elég "félelmetes" teljesítményt nyújtott, azért nem kell megijedni, hiszen ezzel az edzőpárossal még nem dolgozott együtt a keret. Erősítés lesz majd Nagy László is, aki védekezésben rendkívül sokat tesz majd hozzá a csapat teljesítményéhez.

Összegezve a fentieket, nem is biztos, hogy olyan nagy üzlet ez a fogadás a horvátokra.

Ti mit gondoltok?

 

 

 

bet365
megosztom