NBA

Megaoddsot húzhatunk, ha nem közülük kerül ki az MVP

megosztom

Az alapszakasz feléhez közeledve úgy tűnik, hogy kétesélyes lesz a legértékesebb játékos díjáért folytatott harc, a hosszú szezonban azonban még bőven borulhat a jelenlegi papírforma.

A 2018/19-es NBA idényben a csapatok lassan maguk mögött hagyják az alapszakasz menetrendjének a felét, az erőviszonyok pedig egyre szebben kirajzolódnak. Ebben a cikkben nem szeretnék kitérni a főcsoportokban kialakult kavarodásra – ezzel külön elemzésben foglalkozok majd hamarosan – ezúttal az MVP-cím esélyeseire vetek egy pillantást.

fotó: NBA Twitter

Az őszi rajt előtt a favoritok közt olyan ászokat találtunk, mint Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry, Anthony Davis, Kevin Durant, James Harden, LeBron James, Kawhi Leonard vagy Kyrie Irwing . A felállás azóta sem sokat változott, azonban a szorzók attól függően, hogy épp belehúznak, vagy lassítanak komoly változásokon mennek keresztül.

Nos, az elmúlt hónapban a liga legkiemelkedőbb csapata a Houston Rockets volt, amely az utóbbi 12 meccséből 11-et behúzott, köztük elcsípve a címvédő Golden State Warriorst is. Szupersztárja, a tavalyi kiírás regular seasonjének legértékesebb játékosa, azaz James Harden meccsről meccsre hihetetlen produkciókkal rukkol elő. Ennek köszönhetően a november végén még 10-szeres körül kínált MVP oddsa immár 2.75-re esett, amivel jelenleg ő a favoritja ennek a ’versenynek’.

A Rockets jelenleg hat meccses győzelmi szériában van, ami alatt Harden 42.2 pontot és 9.5 asszisztot átlagol, a triplákat pedig 42 százalékosan szórja.

A ’Szakáll’ ajnározása közben azért ne feledkezzünk meg a Görög Szörnyről sem, akinek köszönhetően jelenleg a Bucks rendelkezik a legjobb mutatóval az NBA-ben. A 24 éves játékos nem úgy tűnik, mint aki lassítani készül, pedig parádézását az ellenfelek sem tudják megakadályozni, hiszen senki nem tudja, hogyan lehet őt megfogni. Ugyan az első helyről jelenleg leszorították, de ha ebben az ütemben menetel tovább csapatával, akkor hihetetlen szoros lesz a verseny.

Az MVP esélyesek statjai (2018/19 regular season)
James Harden 33.3 PPG, 8.4 APG, 5.8 RPG, 2.1 SPG, 38.7 3P%
Giannis Antetokounmpo 26.3 PPG, 12.6 RPG, 6.1 APG, 1.6 BPG, 1.3 SPG, 58.6 FG%
LeBron James 27.3 PPG, 8.3 RPG, 7.1 APG, 1.3 SPG, 51.8 FG%, 35.6 3P%
Kawhi Leonard  27.3 PPG, 8.2 RPG, 1.6 SPG, 49.7 FG%, 36.1 3P%
Stephen Curry  28.7 PPG, 5.3 APG, 5.2 RPG, 1.4 SPG, 45.2 3P%
Anthony Davis  28.7 PPG, 13.4 RPG, 4.4 APG, 2.7 BPG, 1.7 SPG, 50.6 FG%

A statokat és teljesítményeket böngészve szembetűnő, hogy az oddsszabással ellentétben annyira nem is egyértelmű, hogy ki lehet a legértékesebb játékos. Főleg, hogy még a fél alapszakasz előttünk van.

Élete szezonját futja például Paul George, aki oroszlánrészt vállalt abból, hogy az OKC jelenleg a harmadik legjobb csapat nyugaton. Kyrie Irwing PG-hez hasonlóan karrierjének legerősebb számait produkálja, de nem írnánk le előre AD-t,  Dame Lillardot vagy Jokic-ot sem. Ja és azért ne feledkezzünk meg olyan fekete lovakról, mint LeBron, Durant, Curry vagy Kawhi Leonard.

A földöntúli teljesítmények mostanság olyan gyakoriak, mint talán eddig még soha, a végső győzelemhez azonban egészen áprilisig kell tartani az elképesztő formát.

Szerintetek melyik játékos lehet a befutó?

 

Kattints a képre és fogadj a favoritodra.

bet365
megosztom