Bulvár

Így inkább ki se jussunk a vb-re

  • varin

Katarban ott rúgják a szurkolókba a legnagyobbat, ahol a legjobban fáj.

Sok szemétséget elviselünk kedvenc sportágunkért, sok pofont kibírunk mi magyar szurkolók, sok csalódásban volt már részünk, de a 2022-es világbajnokságon egy olyan borzalomra készülnek a szervezők, amelyet nincs szurkoló, amely lenyelne.

Fotó: the18

A hírek szerint ugyanis január 1-jétől a világbajnokság színhelyén, Katarban nemes egyszerűséggel megduplázták az alkoholtartalmú italok árát azzal, hogy 100%-os adóemelést vetettek ki rájuk. Ez a világeseményhez közeledve igencsak felpaprikázta a futballszurkolókat, hiszen így

egy tálca importsör körülbelül 82 fontba kerül majd, amely forintra átszámolva azt jelenti, hogy egy doboz folyékony kenyér ára 1250 forint lehet az országban.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a stadionokban ennek az árnak akár a többszörösét is elkérhetik a futballfanatikusok kedvencéért.

"A hotelekben és különböző szórakozóhelyeken van lehetősége bárkinek alkoholt fogyasztani, ugyanakkor szeretnénk, ha az ideérkező turisták tisztelnék a hagyományainkat és a szokásainkat. Szeretnénk, ha a 2022-es világbajnokság a mi embereinkre és hagyományainkra a lehető legkisebb hatással lenne. Úgy hiszem, sikerül találnunk egy kreatív, mindenki számára elfogadható megoldást" - nyilatkozta korábban Salah bin Ghanem bin Nasser Al Ali. A megoldás pedig úgy tűnik, egy brutális áremelés lett. A sör mellett a gin árát is az egekbe emelték, információk szerint egy üveg literes gin körülbelül 23 ezer forint lesz.

Korábban a brazíliai világbajnokság alkalmával a rendező ország tett már kísérletet egy megszorításra, ám akkor hiába akarták kitiltani a stadionokból a sört, a FIFA kiállt a szurkolók jogai mellett.

Hogy mi lesz az ügy vége és 2022-ig változik-e valami, azt még nem tudni, mindenesetre az angol fanatikusok már most bojkottra szólítottak fel mindenkit.