Darts

Ők tízen szállnak harcba a PL-trófeáért - így néznek ki az esélyek a bukiknál

  • Cesc18
megosztom

Nincs meglepetés a 2019-es Premier League Darts mezőnyét illetően.

Hétfőn este a Michael van Gerwen-Michael Smith világbajnoki döntőt követően a 2019-es Premier League Darts mezőnye is kihirdetésre került az Ally Pally-ben. Tavaly négy újonc is lehetőséget kapott, idén viszont csak kipróbált játékosokat láthatunk majd februártól május közepéig.

A Michael van Gerwen, Rob Cross, Peter Wright, Gary Anderson kvartett alanyi jogon vehet részt, hiszen ők állnak a világranglista első négy helyén. A friss világbajnoki döntős Michael Smith helye sem volt kérdés, aki nem mellesleg a 2018-as Premier League-ben is a fináléig menetelt. 

A 2009-es bajnok James Wade tavaly nem kapott meghívást, idén viszont ott lesz a versenyben, a szabadkártyát pedig az Eb és World Series Finals megnyerésével érdemelte ki. 

Meghívást kapott Gerwyn Price is, aki bár újoncként az előző kiírásban csúnyán leszerepelt és a világbajnokságon is betlizett, azonban a Grand Slam of Darts megnyerése elég volt számára a szabadkártyához. 

Daryl Gurney-nek sem jött ki a világbajnokságon a lépés, de a világranglistán az ötödik helyen áll és a Players Championship Finals-t behúzta, így az ő meghívása sem volt kérdéses. 

Mensur Suljovic szabadkártyája forgott veszélyben a leginkább, de a helyére pályázók közül Simon Whitlock és Dave Chisnall sem tudott igazán kiemelkedőt nyújtani a világbajnokságon, míg a fiatalok közül parádézó Nathan Aspinallt vagy éppen Luke Humphries-t még nem dobták be a mély vízbe. Így az osztrák a tavalyi debütálása után idén már rutinosabban veheti fel a harcot. 

Akiről nem esett még szó, az a 14. PL-idényére készülő Raymond van Barneveld. Ugyan a holland legenda már csak a 28. a világranglistán, de miután a szezon végén szögre akasztja a szerelést, így kérdés sem férhetett hozzá, hogy szabadkártyát fog kapni. Egyébként is elképesztő szurkolótáborral rendelkezik és idén kétszer is tábla elé állnak Rotterdamban. 

Ki nyeri a 2019-es Premier League-et?
   
Michael van Gerwen 1.80
Gary Anderson 6.00
Michael Smith 8.00
Rob Cross 11.00
Peter Wright 13.00
Mensur Suljovic 17.00
Daryl Gurney 21.00
James Wade 21.00
Gerwyn Price 26.00
Raymond van Barneveld 34.00

Ami az oddsokat illeti, Van Gerwen természetesen messze a legnagyobb esélyese a trófeának. Abban sincs nagy meglepetés, hogy Smith-t Wright és Cross elé sorolják, hiszen 2018-ban nagyon nagy szezont futott a 28 éves angol.  

Szerinted ki nyeri a 2019-es PL-t?

 

megosztom