Bulvár

6 milliót nyert a pókersztár egy őrült fogadással

  • ivan

A pókervilágbajnok Phil Hellmuth érdekes fogadással hívta fel magára a figyelmet.

Phil Hellmuth elsősorban a pókerben elért remek eredményeiről és megnyert dollármillióiról híres, de azért olykor-olykor egyéb módon is képes magára iránytani a figyelmet.

A pókeresek körében elég népszerű tevékenységnek számít, hogy valami extrém dologra kössenek fogadásokat. Hellmuth most egy ilyen sztorival került be a hírekbe.

A pókervilágbajnok azt vállalta be, hogy egy profi teniszező adogatását visszaadja.

 

A kihívás úgy szólt, hogy 20 próbálkozása volt egyetlen ritörnre, a mutatvány pedig 7000 dollárt ért volna. Ha a szerva visszaütéséből azonnal pontot is csinál, akkor az 16 000 dollárt jelentett.

Hellmuth persze nem most jött le a falvédőről és csak úgy ment bele a játékba, ha a szerva sebessége nem haladja meg a 80 mp/h-t. Azért komoly könnyítés, hiszen a férfiak mezőnyében az átlagos szervaerősség 114 mp/h.

Hellmuth több videót is feltöltött az internetre, ami ennek a fogadásnak a történetét elevenítette meg. Sokáig úgy tűnt, hogy az 54 éves amerikai bukja a pénzét, ám végül a nyolcadik adogatást a pályára ütötte, sőt, pontot is csinált vele, így megnyerte a fogadást.

Arról nincs szó, hogy ki az adogató teniszjátékos, mindenesetre az egykori világelső Andy Roddick betrollkodta Hellmuth-ot, amiért csak 80 mp/h szervákkal játszották le a játékot.