Darts

Erre a tippre pakoljuk fel a szotyipénzt a Van Gerwen-Anderson derbin - napi tippek a vb-re

megosztom

Michael Smith-Nathan Aspinall és Michael van Gerwen-Gary Anderson elődöntőket rendeznek a 2019-es PDC darts-világbajnokságon.

Szereted bújni a statisztikákat? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala, amely a honi dartsközösség csúcsa. 

Vasárnap az elődöntős összecsapásokkal folytatódik a küzdelem a londoni darts-világbajnokságon. Váratlan eredményekben nem volt hiány, de a négy között mégiscsak egy meglepetésembert találunk. A felső ágon abszolút papírforma elődöntőt rendeznek a világelső Michael van Gerwen és a kétszeres vb-győztes Gary Anderson főszereplésével, míg a tábla alján a 10. kiemelt Michael Smith a világranglista 73. Nathan Aspinallal néz majd farkasszemet. 

Világbajnokság, 15. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:15 Michael Smith-Nathan Aspinall 1.28 3.75
22:00 Michael van Gerwen-Gary Anderson 1.53 2.50

Mindkét elődöntőre este kerül sor, elsőként pedig Smith-t és Aspinallt szólítják majd a színpadra. Ez a kevésbé érdekes meccs a kettő közül, de bemelegítésnek tökéletes lesz. Elég egyszerű a történet, ha Smith fejben egyben lesz és nem görcsöli el, akkor szinte garantált a döntőbe jutása, mert erősebb és rutinosabb játékos, mint honfitársa. Tegnap a negyeddöntőben egy nagyon hasonló meccset tükörsimán húzott be Luke Humphries ellen. Akkor is az ő vállát nyomta az esélyesség terhe egy olyan outsider ellen, akiben megvolt a potenciál. 

Kíváncsian várjuk, hogy Aspinall mennyire tudja szorossá tenni a meccset. A negyeddöntőt ő is váratlanul simán, 5-1-re húzta be és nagyon kicsin múlt, hogy nem 100+ körátlaggal végzett. Ami Aspinall mellett szól, hogy nyomás nélkül játszhat. Ráadásul nem egy olyan játékos ellen, aki sokadik világbajnoki elődöntőjét vívja, hiszen Smith is először jár ilyen magasságban az Ally Pally-ben. Azonban az idősebb angol már jó ideje hajszol egy kiemelkedő eredményt a vb-n, és ahogyan a tegnapi győzelme után fogalmazott, egy újabb lépést tett az álma megvalósulásához.

Nem túlzás, ha azt írjuk, hogy előre hozott döntő Van Gerwen és Anderson összecsapása. A két gigász 57. mérkőzésére készül, míg az Ally Pally színpadán negyedik alkalommal randevúznak. A vb-n legutóbb két éve a döntőben mérték össze a tudásukat.

Akkor egy brutális adok-kapok végén 7-3 állt az eredményjelzőn Van Gerwen javára. Anderson 104.93-as körátlaggal veszített, ami a vb-k történetében először nem ért trófeát. 

Összesen 42 darab 180-at dobtak, ami mai napig rekordnak számít. 

A vb előtt a Grand Slam of Darts és a Players Championship Finals elődöntőjében feszültek egymásnak. Előbbi tornán Anderson 16-12-re tudott nyerni, míg egy héttel később Van Gerwen 11-9-cel vágott vissza. Nagyjából ez meg is mutatja, hogy mire számíthatunk. Egy igazi ki-ki meccs a két klasszis között. Mindketten brutális játékra képesek és az elmúlt napokban meg is mutatták már, hogy most is bennük van az űrdarts. 

Ha mindketten a legjobb formájukat nyújtják, akkor járunk mi a legjobban. Nüanszok dönthetnek egy-egy szett és a mérkőzés sorsáról. 

Fogadás szempontjából lehet fantázia a 9.5 szett overben és egy pluszos Anderson hendiben is. Amire viszont mi pakoljuk fel a "szotyipénzt", hogy Anderson dob több 180-at. Ez egy adok-kapok esetén kicsit lutri tippnek tűnhet, ám Van Gerwen eddig a vb-n nem vitte túlzásba a maximumok gyártását. Ez köszönhető egyrészről annak, hogy nem játszott olyan sok szettet, illetve nagyon érzi a T19-et. A Lewis elleni meccse után volt egy olyan statisztika, hogy 60-ból 39-szer eltalálta a T19-et. Szóval ez is közrejátszik abban, hogy szerényebb 180 mennyiséggel áll. Anderson viszont brutálisan termeli, csak az előző két meccsén 25-öt dobott. Egyébként, ha az elmúlt öt kamerás meccsüket nézzük, akkor ötből ötször a skót dobta a többet.

Az Unibeten ráadásul erre az opcióra 1.80-ért fogadhatunk, míg más irodában 1.70 alatt mérik.

 

  • Anderson dob több 180-at @ 1.80 Unibet

 

unibet
megosztom