Darts-vb

Meglepetésember biztosan lesz, de továbbra is kétszereplős a vb-siker

  • ivan
megosztom

Elérkeztünk a világbajnokság hajrájához, az esélyesek köre pedig egyre szűkül.

Bizonyos szempontból igen sajátos világbajnokságnak nevezhető a 2019-es, hiszen ezen a tornán a jó pár kiemelt játékos és titkos favorit búcsúzott idejekorán a küzdelmektől. A világranglista első 10 helyezettje közül már csak négyen vannak versenyben, miközben olyan nagyágyúk estek ki, mint Peter Wright, Daryl Gurney, Mensur Suljovic, Gerwyn Price, Raymond van Barneveld vagy Dimitri van den Bergh.

pdc.tv

A végső győztest illetően ennek megfelelően némileg átrendeződött az erőrangsor, bár az első két helyen továbbra is Michael van Gerwen és Gary Anderson nevét találjuk. A holland világelső egyelőre ellentmondást nem tűrő játékkal menetel a döntő felé, míg a kétszeres vb-győztes skót klasszis két drámai mérkőzéssel a háta mögött várhatja a negyeddöntős ütközetet.

A bukik szerint továbbra is MvG és Anderson duójából kerülhet ki a világbajnok, ám a kiemelés miatt a két szupersztár az elődöntőben összefuthat, így az "álomdöntő" biztosan elmarad.

Az alsó ág jóval érdekesebb, hiszen a sok csillaghullás a főtábla ezen részén esett meg. Jelen állás szerint alulról Michael Smith és a címvédő Rob Cross pályázik a legnagyobb eséllyel a döntőre, igaz ők egy meccsel hátrébb állnak még a felső ág két ászával szemben.

Kattins a képre a játékért!

A vb előtti számokhoz képest Smith szorzója a felére csökkent, míg Cross száma a 23-ról esett le 7.50-re. Ez persze nem meglepő annak fényében, hogy kik hullottak ki az angol elöl, na és persze Cross meggyőző teljesítménye is közrejátszott mindebben. Bár jelenleg Smith és Cross azonos szorzóval rendelkezik, a negyeddöntőben össze is futhat a két játékos.

Tradelésre jó lehet Nathan Aspinall, akinek jelenleg 34-szeres a szorzója. Azt nem állítanánk, hogy reális esélye van a vb-címre, ám mivel az ő negyede a legharmatosabb (Dolan, Petersen, van de Pas), akár a négy közé is bejuthat, vagyis ez a magas szám nagyot is eshet akár. Aspinall negyed győzelme egyébként 2.50-es oddson pakolható a bet365-nél.

Az oddsok alapján tehát az alsó ágról  vélhetően egy angol játékos kerülhet be a fináléba, míg a felső ágról az MvG - Anderson párosból jöhet valaki.

 

Ti mit gondoltok, ki lesz a befutó?

 

 

 

 

Ki nyeri a darts-vb-t?    
Michael van Gerwen 1.90
Gary Anderson 4.33
Michael Smith 7.50
Rob Cross 7.50
James Wade 26.00
Dave Chisnall 34.00
Nathan Aspinall 34.00
Luke Humpries 41.00
Jamie Lewis 51.00
megosztom