Szerencsejáték-ipar

Fogadás = meccsnézés - Ti mit gondoltok?

Egy amerikai felmérés eredménye elég kecsegtető a sportligák és a meccsek közvetítését végző szolgáltatók számára.

Az USA-ban egyre több tagállam engedélyezi a sportfogadást és egy friss felmérés ennek egy rendkívül érdekes és egyben fontos mellékhatására mutatott rá. A november 26-28 között telefonon megkérdezett 741 felnőtt csupán 27 százaléka válaszolta azt, hogy nem nézné akkor sem nagyobb valószínűséggel a mérkőzéseket, ha fogadna rájuk.

A 18-29 éves korosztály kapcsolja be legnagyobb, 88 százalékos valószínűséggel a tévét, ha fogadott egy meccsre.

 

fotó: The Conversation

Érdekesség, hogy a felmérés szerint egyébként jelenleg csak az amerikaiak csupán 3 százaléka fogadott már valamilyen napi fantázia sport (dfs) oldalon - ez egyelőre hazánkban sem túl nagy divat.

A válaszolók 40%-a mondta azt, hogy elfogadja a Legfelsőbb Bíróság tavaly májusi döntését, mely szerint az államok saját hatáskörben határozhatják meg, hogy legalizálják-e a sportfogadást vagy sem. A nemek közti különbség itt jelentős – a férfiak 52%-a, míg a nők csupán 28%-a tartja pozitívnak a döntést. A válaszolók 16%-a nem ért csak egyet a Legfelsőbb Bíróság döntésével, és 44% mondta azt, hogy nem tudja vagy nincs véleménye.

61% nyilatkozott úgy, hogy szerinte a sportfogadás legalizálása csaláshoz vagy bundázáshoz fog vezetni, és 33 százalék szerint nem lesz ez a helyzet. 35% csak a profi sportokra való fogadást legalizálná, 42% azonban engedélyezné a profi és az egyetemi/főiskolai sportokra történő fogadást is.

Csak a válaszolók 32%-a fogadna nagyobb valószínűséggel, ha az legális lenne az államában, 66% pedig ennek ellenére is játszana.

2017 áprilisában egy másik Seton Hall Sports felmérés arra az eredményre jutott, hogy az amerikaiak 62 százaléka hagyná a sportfogadás szabályozását az államokra, 27 százalék pedig azt akarta, hogy a szövetségi kormány felügyelje az iparágat. Még korábban, 2017 szeptemberében az amerikaiak 55 százaléka jelezte azt, hogy legalizálná a sportfogadást.

Ha még nem zsong a fejed a sok százalékos kimutatástól, akkor kérünk, kommentben mondd el véleményedet a meccsnézés és a fogadás kapcsolatáról.