Kézilabda

Szoros meccsre tippelnénk a Bundesliga csúcsrangadóján

  • mr.blonde
megosztom

A karácsonyi pihenő után igazi csemegével folytatódik a német bajnokság: a Zebrák az Oroszlánokat fogadják.

Bár néhány hét múlva világbajnokságot rendeznek, a német Bundesliga az ünnepek alatt sem állt le és csütörtök este egy hatalmas rangadóval búcsúztatják az évet.

A második helyen álló THW Kiel a harmadik Rhein-Neckar Löwent fogadja.

A két csapat között mindössze egyetlen pont a különbség, így igazi hatpontos derbiről beszélhetünk, ráadásul a Flensburg előnye miatt a vesztes csapat igen távol kerülhet a bajnoki címtől.

Utolsó öt egymás elleni
13.10.18 BUN Rhein-Neckar Kiel 24 : 27
24.03.18 BUN Kiel Rhein-Neckar 27 : 22
01.10.17 BUN Rhein-Neckar Kiel 30 : 28
23.08.17 SC Rhein-Neckar Kiel 32 : 30
31.05.17 BUN Rhein-Neckar Kiel 28 : 19

Mindkét csapat számára a győzelem a cél, de hazai pályán a Kiel számít favoritnak. A Zebrák számára a tavalyi évad igen gyengén sikerült, köszönhetően a rengeteg sérültnek, de úgy fest, hogy idén már a régi Kiel erejét csodálhatjuk. Vesztett pontok tekintetében 4 pont a hátrányuk a listavezetővel szemben, hazai pályán pedig egyelőre 100 százalékosak a bajnokságban (9-0-0).

A Löwen idén is hozza magát, ám olykor a sorozatterhelés miatt hullámzóbban teljesít a gárda. A Kiel ellen azonban volt hét napjuk felkészülni, így a fáradtság ezúttal nem lehet kifogások az Oroszlánok számára.

Ahogy a fenti táblázatból is látható, a két csapat meglehetősen "vegyes" eredményekkel zárta az elmúlt évek meccseit. Az biztos, hogy most a Kiel van feljövőben, hiszen októberben Mannheimben is nyerni tudott, márciusban pedig hazai pályán intézte el riváliását.

A bukik nyitóoddsait a fogadók tovább nyírbálták és mostanra 1.40 körülre esett a Kiel sikere, a bet365-nél pedig a -1,5 hendikepet 1.62-ért kínálják. Egy ilyen ki-ki meccsen ilyen oddsért viszont nem biztos, hogy megéri rizikózni.

Hazai közönség előtt a Kiel biztosan extramotivált lesz, a Sparkassen Aréna pedig igazi oroszlánbarlang az ellenfeleknek. A Löwen honlapja szerint 2-3 alapember megfázással bajlódik, így tovább csökkenhetnek az esélyeik.

Kinéz egy hazai az év utolsó meccsén, de kiütésre azért messze nem számítunk, így egy szerzett előnyös fogadással is érdemes lehet próbálkozni. A meccset a Sport2 élőben közvetíti.

  • Kiel 1-3 góllal nyer@3.00   
     
  • Kiel 1-5 góllal nyer@2.10    
bet365
megosztom