Darts

Wade bajba kerül a japán ninja ellen? - napi tippek a darts-vb-re

 • Cesc18
megosztom

A darts-világbajnokság szerdai játéknapján hat kiemelt játékos mutatkozik be.

Szereted bújni a statisztikákat? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala, amely a honi dartsközösség csúcsa. 

Szerdán a korábbi napok menetrendjével ellentétben, már csak két első körös mérkőzést rendeznek, illetve további hat második körös összecsapást. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hetedik játéknapon már hat kiemelt játékos mutatkozik be. 

Világbajnokság, 7. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
13:40 Natan Aspinall-Geert Nentjes 1.40 3.00
14:20 Jeffrey de Graaf-Noel Malicdem 1.30 3.50
15:00 Joe Cullen-Brendan Dolan 1.30 3.50
15:40 Kim Huybrechts-Daniel Larsson 1.46 2.70
20:10 James Wilson-William O'Connor 1.50 2.60
20:50 Simon Whitlock-Ryan Joyce 1.28 3.70
21:30 Michael Smith-Ron Meulenkamp 1.20 4.50
22:10 James Wade-Seigo Asada 1.15 5.75

A délutáni felvonást két olyan játékos mérkőzése nyitja, akik egyaránt először kvalifikálták magukat a világbajnokságra. Nathan Aspinall a Pro Tour ranglista alapján került a mezőnybe, míg Geert Nentjes a fiataloknál nyújtott kiemelkedő teljesítményével harcolta ki a részvételt. Aspinallnak van több nagyszínpados tapasztalata, ugyanakkor az Ally Pally semmihez sem hasonlítható. Nem mernénk itt győztesre tippelni, arra viszont jó esélyt látunk, hogy első bálozóként egyikük sem fog tudni dominálni.

A 3.5 szett felett elég karcsú oddson fogadható, a döntő szettre viszont 2.75-ös oddsot kapunk az Unibetnél, ami viszont már megfontolandó. 

Szerdán a kiemeltek sorát Joe Cullen nyitja, aki fiatal kora ellenére már a kilencedik PDC világbajnokságán vesz részt. A korábbi nyolcban azonban nem sok köszönet volt, hiszen csupán egy alkalommal élte túl az első kört. Nagy kérdés, hogy most a rutinos Brendan Dolan ellen mire megy. Az ír dartsos túl van már karrierje zenitjén, de ha vérszagot érez, akkor tud még veszélyes ellenfél lenni. Cullen ráadásul hiába tudhat magához képest jó szezont, a stabilitással még vannak problémái. Az oddsok a 14. kiemelt angol viszonylag sima továbbjutását vetítik előre, de mi itt épp úgy el tudjuk képzelni a 3-0-s sikerét és a 2-3-as vereségét is. 
 

Add le a tipped a napi tippjátékunkban és szerezd meg az egyik Darts 2019 Magazint!

TIPPELÉSRE FEL!


A tegnapi továbbjutók közül Daniel Larsson okozta az egyik legkellemesebb meglepetést. A svéd dartsos igen komoly játékot tett a színpadra, kamerák előtt pályafutása egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. Kíváncsian várjuk, hogy Kim Huybrechts ellen mire megy, ugyanis a belga nincs csúcsformában és egész szezonban sebezhető volt. Ha Larsson olyan jól dobja a tömeget, mint Thornton ellen, akkor Huybrechts felkötheti a gatyáját.

Az esti szakaszban a kiemeltek közül James Wilson, Simon Whitlock, Michael Smith és James Wade áll tábla elé. Közülük leginkább Wade-nek lehet félnivalója, ugyanis azzal a Seigo Asadával néz majd farkasszemet, aki az első kanyarban nagyszerű játékkal, 0-2-ről fordítva búcsúztatta Krzysztof Ratajskit. Tegnap is felhívtuk a figyelmet a japánra, hiszen ő már azon ázsiai játékosok közé tartozik, aki képes 90 feletti körátlagot dobni.

Tavaly Rob Cross-szal is jó meccset játszott, annak ellenére, hogy 3-0-ra kapott ki a későbbi bajnoktól. Viszont a második és harmadik szettet is csak döntő legben veszítette el, utóbbi esetében ráadásul 2-0-ra húzott. Bőven átlag feletti játék kellett Cross-tól, hogy ne kerüljön bajba. 

Wade-nek a világbajnokság előtti néhány hónap nagyon jól sikerült, egymás után tudta megnyerni az Európa-bajnokságot és a World Series Finals-t, viszont az elmúlt két versenyén becsúszott egy Michael Unterbuchner és egy Chris Dobey elleni vereség. Meglátjuk, hogy melyik arcát mutatja Wade, de minket meglepne, ha nagyon simán tudna átlépni a szívós japánon. 

 

unibet
 • Pro
  MoneyMaker
  2018. december 19., Szerda 09:06

  PDC World Championship 1 | James Wade-Seigo Asada

  2018. december 19., Szerda 23:00
  • Ország:Nemzetközi
  • Fogadás típusa:Alatt/fölött
  • Tipp:Total Sets: Over 3.5
  • Időszak:Teljes játékidős fogadás
  • Odds:1.80
  • Eddig éri meg:1.72
  • Tét:4
  • INDOKLÁS:

   Asadának ugyan ez csak a 2. PDC világbajnoksága, de eddig meggyőző amit láthattunk tőle. Tavaly nagyon jó meccset játszott a későbbi bajnok Cross ellen, tegnap pedig szintén jól dobott Ratajski ellen. Ha ezt a teljesítményt tudja hozni Wade ellen is, akkor nem hiszem, hogy az angol 3-0-ra verné. Wade-re egyébként sem az a jellemző, hogy átgázolna az ellenfelein.

  • Eredmény:

   3-2

  • kimenetel
   Nyereség
  • 3.20
megosztom