Szerencsejáték-ipar

Lekerült a tiltólistáról a bet365

Vége az alternatív linkek korszakának?

megosztom

A Szerencsejáték Felügyelet blokkolt honlapokat tartalmazó listája erőteljesen megritkult.

Több nagy nemzetközi játékszervező is lekerült a Szerencsejáték Felügyelet (SZF) hivatalos honlapjának tiltólistájáról, így többek között a bet365 is elérhető az eredeti domainen keresztül.

Ez annyiból számít újdonságnak, hogy a magyarországi licenszekkel nem rendelkező játékszervezőket az SZF korábban feltette a blokkolt honlapok listájára, ami a gyakorlatban elérhetetlenné tette  a site-okat.

Ugyanakkor ennek a módszernek a hatékonysága elenyésző volt, hiszen a játékszervezők alternatív linkek segítségével továbbra is biztosították az elérhetőségüket az ügyfeleik számára.

Mint ismert, a magyar állam 2014 után állami monopóliummá tette a szerencsejáték-szervezést, amelyet azonban az európai és uniós székhelyű vállalatok nem fogadtak el. Ezt követően számos pert indítottak az európai bíróságokon is.

Szeptemberben számoltunk be arról, hogy a bet365 pert nyert a magyar állammal szemben, az ügyben meghozott ítéletben pedig a Kúria kimondta, hogy az európai közösségi joggal ellentétes magyar szabályozás okán az engedély nélküli tevékenység végzése miatt nem lehet szankciót alkalmazni. A Kúria akkor többek között azt is közölte, hogy a magyar jogszabály az európai szolgáltatásnyújtási szabadságnak is ellentmond.

2017 év végén a Magyarországon aktívan működő Unibet is pert nyert a magyar állammal szemben, akkor a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős ítélete megállapította, hogy "Magyarország megsértette az online szerencsejáték-szolgáltatások nyújtására vonatkozó alapszabadságot, és jogellenesen járt el akkor, amikor a külföldi szolgáltatókat bírsággal sújtotta, illetve a weboldalaikhoz történő hozzáférést korlátozta." 

A főtanácsnok indítványában hangsúlyozta, komoly átláthatósági problémák merültek fel az online szerencsejátékok szabályozásával, ugyanis a koncessziós jog odaítélésére jogosult magyar hatóság - amely akkor sem köteles kiadni az engedélyt, ha a kérelmező teljesítette a megbízható szerencsejáték-szervező státusz megszerzéséhez szükséges feltételeket - olyan széles mérlegelési mozgástérrel rendelkezik, amely nem biztosítja az objektív és előzetesen ismert kritériumokon alapuló pályáztatási eljárás lebonyolítását.

Az Unibet még 2014 nyarán indított keresetet az Európai Unió Bíróságán, majd tavaly tavasszal az uniós főtanácsnok indítványában tette meg a fentebb idézett ajánlását.

A magyarhoz hasonlóan szigorú monopol-szabályokat fenntartó Szlovákia 2019 márciusától megnyitja a piacokat a külföldi szereplők előtt, beleértve a szlovákiai székhellyel nem rendelkező szolgáltatókat is, miután a parlament megszavazta a Pénzügyminisztérium erre vonatkozó javaslatát. Az intézkedéstől a szlovák kormány komoly pluszbevételekre számít.

Mivel a közelmúltban két nagy nemzetközi játékszervező is pert nyert a magyar államban szemben, vélhetően ennek következménye lett az ominózus honlapok blokkolásának feloldása.

Mivel a magyar szabályozás nem felel meg az Európai Unió irányelveinek, ezért vélhetően az ügynek lesz még folytatása. A közép-keleti európai régióban több ország is feloldotta a monopóliumot, amely rendkívül komoly extra-bevételekhez juttatta a költségvetést - lásd keretes írásunkat.

 

A mostani folyamatok egyik nagy nyertese a bet365 lehet, amely 2018-ban kiváló pénzügyi mérleget mondhat magáénak, ráadásul december elején megválasztották az év legjobb bukmékerének is.

A     egy rendkívül megbízható és hiteles terem, ahol minden játékos - szórakozni vágyó és profi egyaránt - megtalálhatja a számításait.

A magyar játékosok számára a magyar nyelvű felület mellett a rengeteg magyar vonatkozású esemény is kedvező lehet. A focin kívül szinte az összes magyar csapatsportágra lehet fogadásokat kötni, amivel gyakorlatilag egyetlen másik buki sem tudja felvenni a versenyt.

A hűségbónuszok mellett az ingyenes fogadások is rendszeresen megtalálják a játékosokat, és ezek mellett minden új regisztrált játékosnak 15 000 HUF kezdőbónusz is jár. Ezekről és sok minden másról is olvashatsz részletes terembemutatónkban!

bet365

 

megosztom