NB I

Karnyújtásnyira kerülhet a Fradi a bajnoki címtől

megosztom

Az év legnagyobb rangadójával, a Vidi-Ferencváros meccsel vonul téli szünetre az NB I.

Karnyújtásnyira kerülhet a Fradi a bajnoki címtől. - Fotó: Facebook

A címvédő a trónkövetelőt fogadja vasárnap, avagy a Vidi és a Ferencváros csap össze Székesfehérváron. A meccs teljesen háromesélyes a bukmékerek szerint, azonban szerintünk inkább a vendégeknek áll a találkozó.

1x2     
Vidi Döntetlen Ferencváros
3.25 3.20 2.25

Merthogy hiába ért el óriási bravúrt a Vidi csütörtökön a Chelsea ellen, a csapatból rengeteget kivett az a mérkőzés. Látható volt, ahogy a fehérváriak több játékosa is elkészült erejével, ráadásul az EL-csoportmeccseket követően szinte mindig botlott az NB I-ben a Vidi. A Chelsea elleni odavágót követően például hazai pályán kapott ki 3-0-ra, méghozzá az újonc MTK-tól. Ezúttal pedig nem az MTK, hanem a pazar formában lévő FTC-vel meccsel a Vidi. 

A zöld-fehéreknél ugyan volt egy kisebb balhé a hét közben - kikerült a keretből Böde -, illetve a csapat szervezett szurkolói csoportjai nem vesznek részt a mérkőzésen, mégis a vendégek nagyon jó helyzetből várják ezt a sorsdöntő meccset.

bet365

A Fradi ugyanis egyre magabiztosabb, Rebrovval egyértelműen fejlődött a gárda, és jó úton halad előre az újabb bajnoki címe felé. Ha vasárnap sikerülne nyernie a Ferencvárosnak, akkor 15 körrel a szezonzárás előtt 11 pontosra növelné előnyét, ami még úgy is behozhatatlannak tűnik, hogy a Vidi tavasszal csak a bajnokságra és a kupára koncentrálhat majd.

Márpedig a sikerre reális esély van az FTC-nek, hiszen egyrészt nagyon fáradt a Vidi - a hazaiak a 35. (!) míg a vendégek mindössze a 22. tétmeccsükre készülnek vasárnap -, másrészt győzelmi kényszerben van, és tudjuk jól, hogy a jó csapatok ellen a fehérváriak inkább védekeznek, mint támadnak - ha szeptemberben nem fogy el a 60. percben a Fradiból a szufla, alighanem simán legyőzte volna a címvédőt.

Összességében, ha a Fradi jól sáfárkodik azzal, hogy ellenfele kulcsjátékosai hullafáradtak, akkor kijöhet a felek közti minőség- és frissességbeli különbség, vagyis behúzhatja a meccset, tehát karnyújtásnyira kerülhet a bajnoki címtől.

  • Ferencváros +0 @ 1.65    
[2809034] 2018-12-16 20:15:00 MOL Vidi FC - Ferencvárosx;
megosztom