Bundesliga

Ki mer a Dortmund ellen fogadni? Mi nem...

megosztom

Semmi okunk feltételezni, hogy megtörne a fekete-sárgák lendülete. A bukdácsoló Brémát is elkaszálhatják.

Aki figyelemmel kíséri a Dortmund szezonját szép kis summára tehetett szert velük, hiszen sorra halmozzák a győzelmeket. Ezúttal az utóbbi időben megrogyott Werder Brement fogadják a Signal Idunában, ahol még sokkal veszélyesebbek, mint idegenben.

1x2     
Dortmund Döntetlen Werder Bremen
1.33 5.50 8.50

Parázs kis összecsapás elé nézünk, mivel a Dortmund és a Werder párharca jellemzően elég szórakoztatóra sikerül. A Bundesliga történetében ezen a párosításon történt meg a legtöbb alkalommal, hogy a vezetést szerző csapat végül alulmaradt - ezidáig 16 fordítás volt.  Az utóbbi 100 egymás elleniükből mindössze háromszor született 0-0-s döntetlen, legutóbb 2001-ben volt erre példa.

Delaney valamint Sahin is volt csapataik ellen lépnek pályára. fotó: bvb.de

Erre most sem mutatkozik túl sok esély, tekintve, hogy a Darazsak az eddigi összes hazai meccsükön minimum kettőt vágtak ellenfeleiknek és 7/6-ot be is húztak.

A Borussia az egyetlen csapat a Bundesligában, amely még nem jegyez vereséget.

Érdekes, hogy a tavalyi két bajnokijukon csak egy pontot gyűjtöttek a Werder ellen, előtte azonban zsinórban ötször nyertek ellenük.

Lucien Favre abban a szerencsés helyzetben van, hogy Zagadout leszámítva minden játékosa bevetésre készen áll. A Monaco elleni 2-0-ra megnyert BL-meccsen több kulcsjátékosnak is - Reus, Sancho, Witsel, Delaney - pihenőt adott, így egy friss kezdőt küldhet pályára.

A Muzsikusok érdekes módon ezidáig a túráikon teljesítenek jobban és a Gladbach elleni 2-0-s siker Gelsenkirchenben jól mutatja, hogy nem szabad őket félvállról venni. Bár az utóbbi hat bajnokijukból négyszer elhasaltak és csak a Düsseldorfot tudták verni, a 21 pontjuk így is majdnem dupla annyi, mint tavaly ebben a szakaszban.

Werder Bremen#ger-werder_bremen#5

Mesterük, a mindössze 36 éves Florian Kohfeldt bizakodó a téli szünet előtti három hátralévő meccsel kapcsolatban és a pozitív hozzáállás által a Dortmund ellen is pontokat remél. Szerinte ha fiai megvalósítják a megbeszéltek, komoly gondokat okozhatnak a fekete-sárgáknak.

Ugyan lehet, hogy a meccs bizonyos periódusaiban ez meg is valósul, de összességében újabb domináns teljesítményre számítunk a Dortmundtól. Ami figyelemre méltó még, hogy a Hoffenheim mellett a Werder az a csapat, amely az eddigi összes bajnokiján betalált, tehát a BVB-ben bízóknak érdemes lehet a hazai sikert a gólokkal, vagy a BTTS-el párosítani.

 

  • Dortmund nyer + gólszám 2.5 - több @1.80   

 

[2803823] 2018-12-15 18:30:00 Borussia Dortmund - Werder Bremenx;
268479
megosztom