Darts-vb

Egy hollandra fogadunk, de nem Van Gerwenre - napi tippek a darts-vb-re

megosztom

A kiemeltek közül a világelső Michael Van Gerwenre ujjgyakorlat vár, a német Max Hopp viszont bajba kerülhet.

Szereted bújni a statisztikákat? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala, amely a honi dartsközösség csúcsa. 

A pénteki játéknapoz hasonlóan szombaton is két szakaszban bonyolítják le a meccseket. Délután és este egyaránt három-három első körös összecsapásra kerül sor, illetve a kiemeltek közül Max Hopp és az első számú favoritnak tartott Michael van Gerwen már a legjobb 32 közé kerülésért száll harcba. 

Világbajnokság, 3. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
13:40 Richard North-Robert Marijanovic 1.57 2.38
14:20 Mickey Mansell-Jim Long 1.20 4.50
15:00 Josh Payne-Jeff Smith 1.67 2.20
15:40 Max Hopp-Danny Noppert 2.00 1.80
20:10 Toni Alcinas-Craig Ross 1.25 4.00
20:50 Ryan Searle-Stephen Burton 1.80 2.00
21:30 Keegan Brown-Karel Sedlacek 1.17 5.00
22:10 Michael van Gerwen-Alan Tabern 1.01 21.00

A délutáni első etap körös mérkőzései közül a számunkra leginkább várt az angol Josh Payne és a kanadai Jeff Smith találkozója lesz. Utóbbi tavaly csodás játékkal mutatkozott be az Ally Pally színpadán, ami után meg is próbált Tour-kártyát szerezni. A Q-Schoolban azonban leszerepelt, így idén viszonylag kevés tornán játszott. Jövőre újra megpróbálja majd, de természetesen előtte még a világbajnokságon szeretne villantani, melyre az amerikai kvalifikáción keresztül jutott ki. Smith formáját illetően viszonylag kevés információnk van, de az biztos, hogy hónapok álltak a rendelkezésére, hogy élesítse a játékát. Az elmúlt napokban így nyilatkozott az esélyeiről:

Ha sikerül kihoznom magamból a legjobbat, akkor minden esélyem meglesz a győzelemre. 

Az oddsokra pillantva láthatjuk, hogy Payne a meccs favoritja, akitől ha nem is volt hangos a szaksajtó, de összességében magához képest egy elfogadható szezont futott. 

Konzisztensen egyikük sem tud magas szinten játszani, mérkőzésen belül is elég hullámzóak, így véleményünk szerint jó esély mutatkozik arra, hogy öt szettben dőljön el a győztes kiléte. Erre az Unibetnél 2.50-es oddson fogadhatunk.

Magabiztos rajtot vett a korábbi BDO világbajnoki döntős Noppert. - Fotó: PDC

A délutáni szakaszt Max Hopp és Danny Noppert ütközete zárja, ami igazi csemegének ígérkezik, hiszen két tehetséges játékos csap össze. Hopp az első olyan kiemelt, akit underdognak hoztak ki a bukmékerek. Nem véletlenül, hiszen Noppert tegnap elég magabiztos játékkal jutott tovább az első körből. A holland dartsos Rodyen Lamot 3-0 arányban lépte le, méghozzá úgy, hogy mindössze 1 leget veszített. 

Nem éreztem nyomást a meccs alatt, és ennek nagyon örülök. Örült volt a hangulat, nagyon élveztem a játékot. Nem idegeskedtem és megvan az önbizalmam, így kíváncsian várom a folytatást. 

- nyilatkozta Noppert, akinek ez volt az első fellépése az Ally Pally színpadán. 

Hopp felkötheti a gatyáját, hiszen hiába ő a kiemelt, tudásban nincs különösebben nagy különbség köztük. Ugyan a németnek ez már a hatodik világbajnoki szereplése, de látható volt tegnap, hogy Noppert sem az a lámpalázas fiú.

Véleményünk szerint, ha a holland olyan stabilan és magabiztosan játszik, mint az első meccsén, akkor minden esély megvan rá, hogy Hopp személyében elköszönjünk az első kiemelt játékostól. 
 

Add le a tipped a napi tippjátékunkban és szerezd meg az egyik Darts 2019 Magazint!

TIPPELÉSRE FEL!


Az esti felvonásban az előző világbajnokságon legjobb 16-ig jutó Toni Alcinastól viszonylag sima győzelmet várunk Craig Ross ellen. Az új-zélandi játékos nem tartozik a legismertebb óceániai dartsosok közé, ráadásul az itt létét is csak annak köszönheti, hogy Tahuna Irwin bevándorlási bonyodalmak miatt visszalépni kényszerült a tornától. Alcinas, ha nem is tartozik a legnagyobb nevek közé, de egy tapasztalt profi játékos, aki az Ally Pally színpadán is megvívott már jó néhány mérkőzést. 

A folytatásban Ryan Searle és Stephen Burton összecsapása már jóval szorosabbnak ígérkezik, hiszen két olyan angol dartsos találkozik, akik a szezon második felében többször is feltűntek kamerás versenyeken. A fogadóirodák a valamivel előrébb rangsorolt Searle-t hozták ki favoritnak, de miután mindketten első bálozók a vb-n, így sok múlik majd azon, hogy melyikük tudja előbb levetkőzni a lámpalázat. 

A napot a világelső Michael van Gerwen Alan Tabern elleni meccse zárja. Tabern nem az a kaliber, aki veszélyt jelentene a holland klasszisra. Fogadás szempontjából egy abszolút hanyagolható meccs, hiszen még arra az opcióra is csak 1.44-es oddsot kapunk, hogy Van Gerwen jut tovább, dobja a legtöbb 180-at és dobja a legmagasabb kiszállót.

 

unibet
megosztom