Európa Liga

Ezt várjuk mi - tippek a Vidi-Chelsea Európa Liga-meccsre

megosztom

Még győzelme esetén sem biztos, hogy továbbjut a Vidi az EL-ben. Na, de van-e esélye az angol sztárcsapat ellen?

mr.blonde

A Logibeten már leadtam egy tippet erre a meccsre, viszont amikor ezeket a sorokat írom, még nem tudom a Chelsea hivatalos meccskeretét.

A Vidié viszont nagyjából tiszta és a bet365 jóvoltából érdemes lehet a játékos-specialitások piacain szétnézni. Például a büntetőlapot kap piacon több érdekességre is bukkanhatunk. A bukik szerint a Vidiből Fiola, Pátkai, Hadzic, Sós Bence (?), Vinícius, Hangya és Juhász is esélyesebb arra, hogy begyűjt egy lapot, mint Huszti Szabolcs.

Szerintem ez nem teljesen korrekt, a 35 éves középpályás ugyanis nagy "lapmenő" - főleg az EL-ben. A selejtezőben hét alkalommal is felmutattak neki egy kártyát, igaz a legutóbbi három pályára lépése alkalmával megúszta a figyelmeztetést.

Huszti akarása és lelkesedése a Chelsea ellen nem fog alábbhagyni, csakhogy az idő vasfogai megkoptatták a gyorsaságát, az angol sztárjátékosok vagy a motivált fiatalok ellen ezért olykor bajba kerülhet védekezésben. Az odavágón is begyűjtött egyet a Chelsea ellen és szerintem erre most is van esély, de a kereken négyes szorzó mindenképp megérhet szerintem némi aprót.

Tipp: Huszti Szabolcs lapot kap @ 4.00   

Látogasd meg a Logibetet és nézd meg, mit tippelnek legjobb tippmestereink a mérkőzésre. Az előfizetési díj továbbra is havi 19 euró, amelyért minden tippmester minden tippjét megtekintheted!

varin

Én viszont már tudom a keretet és ennek fényében azt kell mondanom, véget értek a fehérvári álmok. Az rendben van hogy két ifistát is vitt Sarri a keretében és mindössze 19 játékos utazott, amelyből 16 mezőnyjátékos, de ennek köszönhetően nem maradt olyan permutációja a kezdőcsapatnak, amely ellen halovány esélye is lenne a Vidinek.

A csatársorban Pedro, Willian, Hudson-Odoi, Morata, Giroud, akik közül valószínűleg a fiatal Odoi kezd majd, de ő pechünkre a PAOK ellen is hipermotiváltan játszott. 

Aki figyeli a Logibetet, tudja, mi a 10/10-es tippem, de tegnap megbombáztam egy másikat is, nevezetesen a fent kiemelt úriember gólját, még 3.75-ért. Ez mostanra már csak 3.05, ám szerintem még így is value. És ha már blonde kolléga bátor tippet küld csatába, én sem vallhatok szégyent :).

Tipp: Hudson-Odoi gólt szerez @ 3.05    

20181212104626

gb1

Sem az Európa Ligában, sem a Bajnokok Ligájában nem jutott még soha magyar csapat az egyenes kieséses szakaszba. Legutóbb a Debreceni VSC az EL-elődjében, az UEFA Kupában abszolválta ezt a sikert - immár 15 éve várunk, hogy újból átélhessük ezt az élményt. Ez most karnyújtásnyira került, de még is oly távolinak tűnik, hiszen meseszerű forgatókönyv kéne a továbbjutáshoz. Igazi Dávid vs. Góliát meccs lesz és persze örülhetünk, hogy a Chelsea-nek tökmindegy az eredmény, továbbá, hogy viszonylag tartalékosan érkezik, de így is kisebb csodára lesz szükségünk a továbbjutás kiharcolásához.

Persze láttuk a BL-ben is, hogy azok a csapatok, akik már biztosan csoportelsők, mennyire vették félvállról a meccset, a gond, illetve a realitás azonban az, hogy a londoniak még ha negyedvállról vesznek a találkozót, akkor is simázhatják mieinket. Az első meccsen se feszültek meg és úgy is összehoztak 27 kapura lövést...

Mindenesetre bízni kell a meglepetésben és szurkolni, hiszen a Vidi már többször megmutatta, hogy nem rogy meg a az underdog szereptől, így én az általam vélt legoptimistább forgatókönyvnek, az 1-1-es pontos eredménynek szavazok bizalmat.

Tipp: 1:1 @ 7.50    

bet365

Tomihmv

Egyszerű a képlet a Vidi számára: több pontot kell gyűjtenie a Chelsea ellen, mint ahányat a BATE gyűjt a PAOK otthonában, és akkor továbbjut az Európa Liga egyenes kieséses szakaszába. A feladat ugyanakkor bitang nehéz, hiszen a világ egyik legjobb csapata ellen kellene ezt az óriási bravúrt véghez vinni.

Még úgy is igen komoly meló előtt a fehérvári gárda, hogy biztos, hogy nem a legjobbjaival áll fel a Chelsea csütörtökön a Groupama Arénában, mint ahogy az odavágón és egyik EL-meccsén sem tette azt ezidáig. Ráadásul a Manchester City elleni diadal igen sokat kivett fizikailag a játékosokból, és az a siker csak és kizárólag akkor ér valamit, ha hétvégén a hazai pályán igen masszív Brighton ellen is győzni tudnak a Kékek.

A Vidi egy újpesti vereséggel hangolt a meccsre, vélhetően a játékosok gondolataiban már a csütörtöki találkozó járt. Nikolics mester biztos, hogy a legjobbjait rakja fel a pályára, és az is készpénznek vehető, hogy a piros-kékek a tőlük megszokott defenzív futballra rendezkednek be és megpróbálnak kontrákra apellálni.

Az őszintét megvallva nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi Vidi legyőzze a tartalékos Chelsea-t, a magyar bajnoki címvédő továbbjutása véleményem szerint úgy jöhet össze, hogy kiharcol egy döntetlent az angol gigász ellen, míg a másik párharcon a görögök lenyomják a fehéroroszokat (ez a kombó egyébként 6.31-szeres szorzót adna ki). 

A konkrét tippem a meccsre viszont az, hogy ezúttal is kevés gólt hozhat a találkozó, még az is benne van a pakliban, hogy a Vidi megcélozza a gól nélküli remit, ami akár továbbjutást is érhet számára...

Tipp: 2,75 gól alatt @ 1.71   


Ti mire fogadnátok a Vidi - Chelsea meccsen?

 

[2877426] 2018-12-13 18:55:00 MOL Vidi FC - Chelseax;
megosztom