Darts-vb

A címvédővel a porondon indul a show - napi tippek a darts-vb-re!

 • Cesc18
megosztom

Csütörtök este elrajtol a 2019-es PDC darts-világbajnokság, a regnáló bajnok pedig már a nyitónapon bajba kerülhet.

Szereted bújni a statisztikákat? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala, amely a honi dartsközösség csúcsa. 

Eljött a várva várt nap, este 20 órától megkezdődnek a küzdelmek a londoni Ally Pally színpadán. Négy fogásból áll a nyitónap menüje, a leginkább várt játékos természetesen a címvédő Rob Cross, de tábla elé áll a nemrégiben junior világbajnoki döntőt játszó Martin Schindler és a női tábort erősítő Lisa Ashton is.

Világbajnokság, 1. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:10 Jeffrey de Zwaan-Nitin Kumar 1.02 15.00
20:50 Martin Schindler-Cody Harris 1.60 2.30
21:30 Jan Dekker-Lisa Ashton 1.28 3.60
22:10 Rob Cross-De Zwaan/Kumar - -

Az est a holland Jeffrey de Zwaan és az indiai Nitin Kumar összecsapásával veszi kezdetét. A komplett első fordulót nézve ez a meccs tűnik a leginkább egyoldalúnak. De Zwaan ugyanis igen komoly játékerőt képvisel a profik között, és a nyári World Matchplay-elődöntője óta abszolút tekinthetünk rá úgy, mint titkos esélyes. Kumar vele szemben annak köszönheti itt létét, hogy kibővítették a mezőnyt. Korábban a 2015-ös csapat világbajnokságon találkozhattunk az indiai dartsos nevével. Akkor Kumar és társa 70 alatti átlaggal 0-5-re maradt alul a németekkel szemben. Nagyjából bekalibrálható tehát, hogy az ázsiaitól mire számíthatunk. Papíron De Zwannak ezt még egy 70-80%-os teljesítménnyel is 3-0-ra kellene hoznia. De még ez az opció is csak 1.30-as szorzót ér az Unibetnél...

A folytatásban Martin Schindler és Cody Harris méri össze a tudását, ami már jóval szorosabb mérkőzésnek ígérkezik. A német srác idén szintet tudott lépni és bizony több remek játékot is láthattunk tőle a szezon során. Ahogyan fentebb említettük, november végén a junior vb-n döntőzött, ami szintén jelzés értékű. Egy éve is láthattuk az Ally Pally-ben, akkor debütálóként szépen helyt tudott állni a 10. kiemelt Simon Whitlock ellen. Most ennél több a célja, de az új-zélandi Harris legyőzése sem ígérkezik annyira egyszerű menetnek.

Fogadás szempontjából a szett over felé érdemes elmenni, akár egy döntő szettet is el tudunk képzelni - erre az Unibetnél 2.60-as oddsot kapunk. 

A játéknap harmadik mérkőzésén Jan Dekker és Lisa Ashton néz farkasszemet egymással. Ashton a női mezőny legendás játékosa, az elmúlt öt évben négyszer hódította el a világbajnoki trófeát. Közel sem biztos, hogy ez sétagalopp lesz Dekkernek, egyrészről nyomás lesz rajta, mert egy hölgy játékost illik megvernie, másrészről Ashtontól azért láthattunk már 90 körüli átlagot, ami így az első fordulóban akár versenyképes is lehet. Mindenféleképpen egy trükkös meccs Dekkernek. Amiben fantáziát látunk, hogy Ashton legalább két 180-at fog tudni dobni. Erre jelenleg 1.80 körüli oddson tudunk fogadni. 

Nehéz helyzetbe kerül Cross már a nyitómeccsén? - Fotó: PDC

Az est utolsó mérkőzésén a címvédő Rob Cross a De Zwaan-Kumar meccs győztesével száll harcba. Nyugodtan kalkulálhatunk úgy, hogy a holland lesz az angol ellenfele. Cross aligha örült, amikor meglátta a sorsolást, hiszen De Zwaan az outsiderek közül az egyik legveszélyesebb. A tavalyi bajnokon ugyanis komoly lesz a nyomás, amit egész szezonban nehezen tudott kezelni. Nagyon hirtelen csöppent ő bele a profi élet krémjébe, és egyáltalán nem tudta megismételni a 2017-es idényét. 

De Zwaan a World Matchplayen megmutatta, hogy brutális játékra képes, ha ezt ismét sikerül előhúznia, akkor Cross-t elég komoly kihívás elé állíthatja. 

A PDC vb-k történetében egyébként csupán kétszer fordult elő, hogy a címvédő az első mérkőzésén búcsúzott. Legutóbb 2009-ben, amikor is Bill Davis óriási meglepetésre 3-0-ra kiütötte John Partot. 

Érdemes lesz De Zwaan első meccsét megnézni és ha meggyőző a játéka, sül a keze, akkor Cross ellen tenni, akár simán, akár hendikeppel. Kíváncsian várjuk, hogy milyen oddsokkal rukkolnak majd elő az irodák. 

Add le a tipped a napi tippjátékunkban és szerezd meg az egyik Darts 2019 Magazint!

TIPPELÉSRE FEL!

unibet
 • Pro
  MoneyMaker
  2018. december 13., Csütörtök 11:58

  PDC World Championship 1 | Jeffrey de Zwaan-Nitin Kumar

  2018. december 13., Csütörtök 20:00
  • Ország:Nemzetközi
  • Fogadás típusa:Pontos végeredmény
  • Tipp:First Set - De Zwaan 3-0
  • Időszak:Teljes játékidős fogadás
  • Odds:1.83
  • Eddig éri meg:1.7
  • Tét:4
  • INDOKLÁS:

   Kumarnak a célja a tisztes helytállás. Ő már azzal is nyert, hogy a vb-n játszhat, hiszen korábban a közelébe sem tudott kerülni. Néhány éve a csapat-vb-n láthattuk, ahol társával a leggyengébb átlagot dobva esett ki. Azóta India kvalifikálni sem tudta magát a csapat vb-re. Nem gondolom, hogy Kumar komolyabban labdába fog tudni rúgni De Zwaan ellen, főleg nem lámpalázasan a mérkőzés elején...

  • Eredmény:

   3-0

  • kimenetel
   Nyereség
  • 3.32
megosztom