NFL

Három "tutira" megyünk rá a 14. játékhéten

megosztom

A Patriots-tól és a Chargerstől is sima győzelmet várunk, míg a Redskins-Giants meccsre kevés pontot jósolunk.

Miami Dolphins-New England Patriots

A két csapat múltját tekintve nem lehetne egyértelműen kijelenti, hogy magabiztos Pats győzelem várható, a matchupokat elnézve azonban igen. A Miami LB-sora gyenge, ezért nagyon sebezhetőek futásokkal (5 yardot engednek futásonként), a secondary-ből pedig kidőlt a legjobbjuk, Xavien Howard, így a passzok ellen is komoly gondban lesznek. Mivel pedig a New England O-Line-ban jelenleg mindenki egészséges, nyomást sem fognak tudni Brady-re helyezni, ami egyenlő a halálos ítéletükkel. Sony Michel és Rex Burkhead a földön, az Edelman, White, Gronkowski trió pedig a pálya közepén szedheti szét a Dolphinst, és ne feledkezzünk el Josh Gordonról sem, aki Xavien Howard helyett sokkal gyengébb őrzőt kap a mai meccsre.

A Dolphins-nál újra Tannehill kezd, nagy minőségi javulást viszont ne várjunk. Nem túl acélos O-Line dolgozik előtte, így még a gyenge New England-i pass rush is működhet, emellett pedig a Pats secondary feljavult teljesítményének köszönhetően nehezen fog tiszta célpontot találni. Futójátékkal lehetne keresnivalója Miaminak, de reálisan az várható, hogy a Patriots az elejétől fogva kontrollálja a meccset és végig előnyben játszva, kiveszi ezt a fegyvert a Dolphins arzenáljából. A jelenlegi erőviszonyokat tekintve, egy TD különbség minden körülmények között van a két csapat között a Patriots javára.

Bombaformában játszik a Chargers. - Fotó: NFL

Los Angeles Chargers-Cincinnati Bengals

Jól indult a Tigrisek szezonja, aztán a sérülések áthúzták a számításaikat, és az elmúlt néhány fordulóban kiszálltak a rájátszásért vívott csatából. Elvesztették a liga elit elkapójukat, A.J. Greent, majd a franchise QB Andy Dalton dőlt ki, míg az egyébként is katasztrofális védelem alapembere, Vontaze Burfict folyamatosan kisebb nagyobb sérülésekkel bajlódik. 

A másik oldalon viszont minden rózsaszín, a Chargers szinte biztosan megszerzi az egyik Wild Cardot, de még arra is van esélye, hogy csoportelső legyen. Tele önbizalommal játszanak Philip Riversék, múlt héten nagyon komoly győzelmet arattak Pittsburgh-ben. 

Bár idén szívtuk már meg a Chargesszel, de most tényleg akkora differencia van a két csapat között, hogy ennek a hendikepnek tükörsimán ülnie kell. Riversék kis túlzással azt csinálnak majd, amit akarnak, hiszen a Bengals védelme passz és futás ellen egyaránt az egyik legrosszabb a ligában.

Washington Redskins-New York Giants

Eléggé "őrült" kis meccs várható a 4-8-as Giants és a 6-6-os Washington között, de aligha a támadójátékok fognak dominálni. A hazaiaknál tudjuk jól, Mark Sanchez fog kezdeni, hiszen Alex Smith és Colt McCoy is lábsérülést szenvedett. Nos, a jobb híján butt fumble-jéről emlékezetes Sancheztől aligha várhatunk nagy teljesítményt, vélhetően a Skins játéka kimerül majd abban, hogy odaadják a labdát a sokadvirágzását élő Adrian Petersonnak, aki vagy megnyeri a meccset egymaga a Rézbőrűeknek, vagy szinte esélytelen lesz a hazai csapat. Komoly lyukak vannak azonban a támadó falban is, szóval AP-nek nem lesz könnyű dolga.

Odaát szintén a futójáték kaphat hangsúlyos szerepet, hiszen az Óriások "legjobb passzolója", vagyis sztár elkapója, Odell Beckham Jr. nem játszik majd. Ez pedig véleményünk szerint azt jelenti, hogy a mostanság igen jól passzoló Eli Manning inkább a futójátékokban bízik majd, amit könnyen megtehet, hiszen Saquon Barkley remek formában van, utolsó három meccsén 100+ yarddal végzett.

Októberben sima undert hoztak össze a felek, miként az utolsó négy meccsükön sem közelítették meg a 40 pontot. Sok futójátékkal tarkított meccs lesz, amelyet az dönt el, hogy Barkley vagy Peterson fog-e ki jobb napot.

hatharom.com
Miami Dolphins-New England Patriots Pats @ 1.25
Los Angeles Chargers-Cincinnati Bengals Chargers -6.5 @ 1.28
Washington Redskins-New York Giants 47.5 alatt @1.33
2.14 @    
Fogadási határidő: 19:00
bet365
megosztom